Metodologia

Páginas: 4 (907 palabras) Publicado: 12 de mayo de 2014
LESIONS PER LA CALOR
Cremades:
Una cremada és una lesió a la pell degut al contacte amb un agent extern que impliqui una pujada de temperatura sobre qualsevol zona del nostre cos.
Dins delsdiferents tipus de cremades nosaltres ens centrarem amb les tèrmiques com pot ser: foc, sol, líquids calents (oli de la paella), superfícies calents (tub d’una moto) o altres fonts d’alta temperatura.Tipus de cremades:
-Segons la profunditat:
·Hi ha 4 tipus de cremades segons la profunditat afectada de la pell:

-Primer grau: Afecten a la capa superficial de la pell, la epidermis. La pelles posa vermella i seca. Produeix una petita inflamació i picor. A mesura que cura es cau la pell tarda pocs dies a desaparèixer.

-Segon grau: Afecten a la capa superficial, la epidermis i lasegona capa més externa, la dermis. Segueix causant els mateixos símptomes que en les de 1r grau però més intensificat i a més poden sortir bufolles. Si la cremada es una mica mes profunda pot afectar ales glàndules sudorípares o productores de greix així com pèrdua de pell i formació de costra al curar-se. El temps de regeneració acostuma a ser de 30 o 40 dies.

-Tercer grau: Afecta a les 3 capesde la pell, epidermis, dermis i hipodermis. També afecta a terminacions nervioses, vasos sanguinis, limfàtics a demés de fol·licles pilosos glàndules sudorípares i greixoses. Comprometen i relentitzenmolt la capacitat de regeneració de la zona afectada. Aquest tipus de cremada te la característica de no fer mal quan la toquem ja que s’han destruït les terminacions nervioses. Temps de regeneracióes de varis mesos.

-Quart grau: Afecta a músculs i ossos, a més de la carbonització pot provocar necrossis i caiguda de membres.
-Segons la extensió
La llei de Polanski, és un mètodeaproximat i ràpid de saber l’expansió corporal afectada per la cremada.

TRACTAMENTS SEGONS EL TIPUS DE CREMADA

-1r Grau: Aigua freda sobre la zona cremada durant uns 5 min o una tovallola empapada...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Metodologia
  • Metodologia
  • Metodologia
  • Metodologia
  • Metodologia
  • Metodologia
  • Metodologia
  • Metodología

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS