metodologia

Páginas: 11 (2564 palabras) Publicado: 1 de febrero de 2015
PCA-27-F-01 Ed.00









GUIA DOCENT
Itinerari de CAPACITACIÓ

Recursos per a l’Educació Lingüística

Universitat Catòlica de València Sant Vicent Màrtir














Professora: Patrícia Garcia Chust
GUIA DOCENT DE L’ASSIGNATURA


ECTS
Assignatura: Recursos per a l’Educació Lingüística
6
Matèria: Ús i Ensenyament del Valencià
18/12
Mòdul: Aprenentatgede Llengües i Lectoescriptura
24/37
Tipus de formació: CAPACITACIÓ VALENCIÀ
Curs: 1R

Professorat:PATRICIA GARCIA CHUST

Departament: Didàctica de la llengua i la literatura

Email:patricia.garcia@ucv.es

patriciagarciachust@gmail.com



ORGANITZACIÓ DE LA MATÈRIA

Aquest mòdul engloba, per mitjà de les assignatures que el formen, els cursos de primer i tercer del Grau de Mestred’Educació Infantil.
Matèries i assignatures
Matèria
ECTS
ASSIGNATURA
ECTS
Curs
Ús i ensenyament del valencià
12
Ensenyament de Llengües en Contextos Multilingües
6
2n


Recursos per a l’Educació Literària i Lingüística
6
3r







PCA-27-F-01 Ed.00
GUIA DOCENT ASSIGNATURA
Recursos per a l’educació lingüística

La lectura, la interpretació i la composició textual sónalgunes de les activitats principals que es poden exercitar per a l’aprenentatge i l’ensenyament d’una llengua.

Els enfocaments comunicatius i discursius en la Lingüística i en el camp de la Didàctica impulsen l'optimització de la competència comunicativa basada en l’eficàcia textual: adequació, coherència, cohesió, correcció i variació. L’estudi d’aquestes característiques permet unaaproximació lingüisticodiscursiva des de la perspectiva de la interpretació i la producció com a base per a l’aprenentatge comunicatiu de la llengua.

Aquesta assignatura pretén que els alumnes coneguen els plantejaments d’aprenentatge i desenvolupament de les llengües; que analitzen els processos de comprensió i expressió lingüístics, els gèneres discursius i la interacció verbal en l’àmbiteducatiu.

El contingut es completa amb una reflexió sobre l’actuació docent encaminada a millorar els aprenentatges lingüístics dels alumnes, així com amb un conjunt de tasques i projectes concrets per a la millora de la seua competència comunicativa. Es tracta, doncs, de fer una reflexió sobre la teoria i la pràctica de l’educació lingüística en el nostre entorn educatiu i sociocultural i dotarl’alumnat de les eines pràctiques i teòriques necessàries per a desenvolupar-s’hi en condicions òptimes.

Sabem que l’alumnat de Magisteri parteix d’unes limitacions gramaticals, ortogràfiques i textuals que no han sigut resoltes en els nivells educatius anteriors a l’universitari. Aquestes mancances, sobretot en edat adulta, són difícils de redreçar, atés que bona part del treball lingüístic en lamajoria de l’alumnat ha ocasionat bilingües limitats, poc equilibrats o simplement parlants monolingües. Per tant, solament la reflexió sobre la pròpia competència lingüística, així com posseir un nivell adequat per a l’elaboració de qualsevol tipus de text, poden estimular l’alumnat a millorar i assolir el nivell C1 en llengua catalana que requereix l’ORDE 17/2013, de 15 d’abril, de laConselleria d’Educació, Cultura i Esport.

Requisits de l’assignatura vinculats a l’avaluació
Assistència, seguiment i aprofitament de les sessions

PCA-27-F-01 Ed.00


OBJECTIUS GENERALS


O1 Expressar-se correctament, de forma oral i escrita, en les llengües oficials de la Comunitat Valenciana i dominar l’ús de diferents tècniques d’expressió.
O2 Conéixer i valorar els enfocaments i elsprocessos per a l’ensenyament i l’aprenentatge de l’expressió i la comprensió oral i escrita.
O3 Dissenyar, planificar i avaluar processos d’ensenyament i aprenentatge, tant individualment com amb col.laboració amb altres docents i professionals del centre.
O4 Conéixer i aplicar en les aules les tecnologies de la informació i comunicació. Discernir selectivament la informació audiovisual que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Metodologia
  • Metodologia
  • Metodologia
  • Metodologia
  • Metodologia
  • Metodologia
  • Metodologia
  • Metodología

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS