Metodos anticonceptivos

Páginas: 9 (2129 palabras) Publicado: 29 de junio de 2011
Mètodes anticonceptius

-Mètodes de barrera
Preservatiu masculí: Es tracta d'un mètode que es diu "de barrera". És una funda de làtex que evita el contacte amb el semen i amb les secrecions genitals. Impedeix que els espermatozoides entrin a la vagina i per tant l'intercanvi de substàncies que portin algun tipus de MTS (malaties de transmissió sexual). S'ha d'utilitzar des delcomençament del coit. És fàcil de comprar i utilitzar, i no requereix control mèdic ni recepta. S'aplica en el home. La efectivitat es molt alta si es fa servir correctament i que augmenta si es fa servir combinant amb cremes espermicides.
Té molts avantatges: és molt fàcil d'utilitzar, fàcil d'obtenir i molt econòmic. No hi ha cap risc per a la salut ni incompatibilitats o efectes secundaris.Proporciona una protecció molt efectiva contra la transmissió de la sida i les altres malaties de transmissió sexual.
Però té els seus desavantatges: Interfereix en el coit reduint el plaer sexual. Després de l'ejaculació cal retirar el penis de la vagina quan encara està erecte, subjectant el preservatiu per la base a fi i efecte que el semen quedi al seu interior. És d'un sol ús.
Preservatiu femení:És una funda de poliuretà o de látex amb dues anelles a cada extrem que recobreix les parets de la vagina i el coll de l'úter. Evita els embarassos i les MTS i per la seva aplicació es requereix el coneixement del propi cos. És d'un sol ús.
S'aplica en la dona. La efectivitat es molt alta i que augmenta si es fa servir combinant amb cremes espermicides.
Té molts avantatges: és molt fàcild'utilitzar. Proporciona una protecció molt efectiva contra la transmissió de la sida i les altres malaties de transmissió sexual.
Però té els seus desavantatges: interfereix en el coit reduint el plaer sexual. És d'un sol ús.
Forma de col.locació: S'ha d'obrir l'embolcall amb les dues mans i amb delicadesa per tal de no esgarrapar-lo amb les ungles o els anells. Una vegada iniciada la col•laciós'introdueix el dit dins el preservatiu i el col•loquem l'anella posterior al coll de l'úter. L'anell extern queda fora per impedir que es posi en contacte el penis amb la vagina. Una vegada acabat el coit se li dona un parell de voltes a l'anell extern perquè no surti el semen i es tira del preservatiu per a treure'l.
Diafragma: Es tracta d'una caputxa de cautxú o de làtex que es col•loca cobrintel coll de l'úter. Actua de barrera, perquè els espermatozoides no penetrin a l'interior de l'úter. Sempre cal utilitzar-lo conjuntament amb crema espermicida (que és una substància química que destrueix els espermatozoides i alguns microorganismes) per a que augmente l'eficàcia. La forma i el diàmetre del diafragma s'ha d'ajustar a l'anatomia de cada dona (dimensió de la vagina i posició del collde l'úter). La seua col•locació requereix un aprenentatge previ dirigit per professionals sanitaris. Cal que estiga prescrit pel metge o la metgessa. No serveix per protegir la infecció pel virus de la immunodeficència humana (VIH) ni d'algunes MTS.
S'aplica en la dona. La efectivitat és molt alta i que augmenta si es fa servir convinant amb cremes espermicides.
Els avantatges són: és un mètodemolt eficàs si s'utilitza adecuadament. És reutilitzable fins aproximadament dos anys.
I els desavantatges són: es col•loca abans del coit i cal mantenir-lo posat fins a sis hores després. El diafragma requereix un bon maneig amb la col•locació, i només s'aconsegueix a través de la pràtica. No protegeix contra les proteccions de transmisió sexual. Cal revisar la mida cada un o dos anys.S'utilitza de la següent manera: Es té de manejar amb les mans ben netes. Abans de col•locar-lo a l'entrada del coll de l'úter amb els dits es te d'impregnar per dins i per fora amb la crema espermicida. Es té de col•locar abans del coit i no pot ser retirat pasades viut hores. Si es realitzen varis coits seguits no s'ha d'extreure, sino aplicar la crema espermicida en la vagina.
Substàncies...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Métodos anticonceptivos
  • Metodos anticonceptivos
  • Métodos Anticonceptivos
  • Metodos Anticonceptivos
  • Metodos anticonceptivos
  • Métodos Anticonceptivos
  • Metodos Anticonceptivos
  • metodos anticonceptivos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS