Metodos De Ghandi

Páginas: 4 (868 palabras) Publicado: 21 de octubre de 2011
1 Resum dels fets més importants de Gandhi

Gandhi(1869-1948)
Fou un polític i pensador Indi que va portar al seu país a logar l’independencia missatjan una revulució pacífica basada en laresistencia no violenta al régim colonial btitanic.
Fou empresonat moltes vegades degut a les seves acivitats tant a Sudàfrica com a l’Índia, ell creia que era molt honorable anar a la presò per una causajusta i va passar més de set anys a la presó degut a les seves activitats polítiques. Va fer servir el dejuni més d’una vegada per fer veure a la gent la ecessitat de no ser violent. L’Índia vaaconseguir l’independencia al 1947 i es va separar en dos paísos l’Índia i el Pakistan. Gandhi fou assasinat el 1948 per un extremista hindú que no acceptava la seva tolerancia cap a totes les religions.2 Significat de la Marxa de la Sal.

El 12 de març de 1930, Gandhi inicià la manifestaciò coneguda com Marxa de la Sal.
A l’época colonial, la producció de sal a l’Índia, constitua un monopoliregit per el gobern de la Gran Bretanya. Com qué no existien mecanismes de efrigeració, la sañl era molt important per la població, ja ue la necessitaven per conservar la carn i d’àltres aliments, aixòvolia dir que era un producte de primera necesitat.
El gobern britànic, establia un impost adicional sobre la sal, així com prohibia que la població fabriqués sal utilitzant qualsevol procediment.Per tot això, Gandhi decideix boicotejar el monopoli britànic sobre la sal amb una campanya de desobediencia civil.
Deixa la seva granja al nordest del país, acompanyat d’alguns seguidors i periodistesel dia 12 de març de 1930 i després d’un recorregut a peu de 300 Km, arribà el 6 d’abril de 1930 a la costa de l’ Oceà Índic, entrà dins de l’aigua i agafà aigua salada amb les seves mans. Aquestgest fou seguit per milers de simpatitzants que recullen aigua en recipients, aquest gest aviat és seguit per tot el país: els índis evaporen l’aigua i recullen la sal desafiant als britànics, i uns...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ghandi
  • Ghandi
  • Ghandi
  • ghandi
  • ghandi
  • Ghandi
  • Ghandi
  • Ghandi

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS