Metodos iniciación lectoescritura

Páginas: 2 (333 palabras) Publicado: 26 de marzo de 2012
MÈTODES DE L’ENSENYAMENT DE LA LECTO-ESCRIPTURA
Hi ha dos mètodes per a l’ensenyament de la lecto-escriptura:
1. Mètodes sintètics:
Parteixen dels elements més simples als més complexes. Fiquenmés entusiasme en el significat que en el significant. Es com anar de síl•labes a frases. Aquest mètode es duu a terme de diverses maneres:

1.1. Alfabètic
Identificar i reconèixer les lletres através del seu nom. Forma cada vegada menys practicada.

1.2. Fònic
Ensenyar el so de cada letra en el seu sentit fònic, es solen acompañar de imatges o sistemes icònics. També es pot utilitzar elmètode de les onomatopeies.

1.3. Sil•làbic.
Els fonemes es classifiquen segons els òrgans de articulació, y açò pot provocar que el so siga molt similar en moltes de les consonants. Aquet problema espor resoldre si es suprimeix el pronunciar algunes lletres de manera aïllada, per que les consonants per a que tinguen algun significat, han d’anar unides a alguna vocal.

2. Mètodes analítics oglobals:
Es defineix aquesta orientació proposant que l’ensenyament inicial de la lectura no deveria centrar-se en la descodificació “grafisme-so”, si no en l’ús de frases i del significat. Escaracterístic l’estudi de estructures complexes significatives per a que al final del procés, el xiquet siga capaç de reconèixer els elements més simples. Existeixen també diverses formes de conduirl’aprenentatge:

2.1. Lèxics
Es procura que l’alumne aprenga i comprenga una sèrie de paraules que es converteixen en la base de l’aprenentatge posterior. Son acompanyades de dibuixos per a reposar lacomprensió lectora.

2.2. Global-natural
Les adquisicions globals, que es el període on s’adquireix especial importància en el domini de l’expressió a través del dibuix. Els mestres introdueixen frases queexpressen directament els xiquets i xiquetes. Està la memorització i el reconeixement de la frase, el enriquiment de la frase, el dictat de la frase, es desglós de la mateixa, l’aprofundiment...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Métodos De Lectoescritura
  • Metodo De Lectoescritura
  • Métodos de lectoescritura
  • metodos lectoescritura
  • Métodos de lectoescritura
  • Iniciacion a la lectoescritura
  • METODO DE LECTOESCRITURA LETRA M
  • método de lectoescritura luz

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS