metodos

Páginas: 7 (1722 palabras) Publicado: 31 de marzo de 2014




PAC 3. Acompanyament educatiu: responsabilitat i transformació

1. Cal que cerqueu al vostre barri dues o tres iniciatives de caràcter
públic o privat que treballin pel foment de la convivència en la
diversitat: això és, que treballin per l’ intercanvi, la
comunicació, el reconeixement i la participació de tots els
veïns i veïnes. Identifiqueu-les (adreça, telèfon de contacte,àmbit
de treball, etc.).

Per realitzar aquesta Pac he escollit dos barris de Sta. Coloma de Gramanet. (el Raval i Fondo).

Fundació Integramenet



La Fundació Integramenet és una organització privada sense ànim de lucre, orientada a promoure processos de convivència multicultural
i d’integració entre els habitants de Santa Coloma de Gramenet, Barcelona.

Aquesta fundació té com afinalitat la creació d'una plataforma que, assumint el repte de la present realitat multicultural, amb una actitud acollidora, positiva, respectuosa i creativa, treballi per:

1 . Potenciar el mutu coneixement de les diferents realitats humanes, culturals, religioses, etc.

2 . Procurar la promoció integral de les persones procedents d'altres països, tot incidint en la capacitació professional.3 . Facilitar el procés d'integració en la nostra ciutat i país; l'enriquiment mutu des de l'aportació i acollida de les diverses realitats; l'adquisició d'un nou sentit de pertinença; la participació plena en la recerca compartida del bé comú, fent possible així una bona convivència.

Hem aquesta fundació realitzem cursos de Castellà i català, ja que es una de les eines bàsiques eindispensable per una integració satisfactòria en la ciutat de acollida, potencien l’ús de les llengües per facilitar l’arrelament en la vida quotidiana. Possibilitar l’accés a la inserció laboral i a altres formacions especifiques

També realitzem cursos de capacitació personal, ajuden a la integració dels nouvinguts, donen eines per que ells pugin defensar-se i treballar en la societat. Treballem en lacreació de cursos formatius per tal de que els seus usuaris puguin aprendre i practicar les professions més demandades per la societat actual. Ells ajuden a la preparació professional i personal per que puguin accedir al món laboral.

Projecte Gresol de Cultures.


És un projecte social comunitari que s’emmarca en el Pla Sectorial
D’Atenció a la Infància i Joventut del servei de ServeisSocials de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

Aquet projecte és va idear davant de la necessitat d’iniciar un treball d’aproximació intercultural, tecnològic i artístic entre els joves dels barris del Fondo, Raval i Santa Rosa.
L’objectiu principal d’aquest projecte és oferir als joves la possibilitat de tenir un espai on trobar-se, on conèixer-se i on compartir la seva cultura amb altresjoves, mostrant les diferències que hi ha entre ells i elles però també les similituds que comparteixen les diferents cultures que ens envolten.

2. Un cop feta la cerca, seleccioneu una. Aquella de la que formeu o
formaríeu part. Digues el perquè. Explicita la seva missió i el que
pretén.

La iniciativa escollida es el projecte gresol de cultures. He escollit aquest perquè he treballat enaquest projecte.

Penso que es un projecte molt necessari en aquesta ciutat, ja que en els últims anys ha arribat un gran numero d’estrangers, aquest augment de població de joves, nens i adolescents, tant a les escoles de primària com als instituts, fan que aquest projecte comunitari sigui necessari e imprescindible. També s’ha detectat un important desconeixement per part d’ensenyament id’altres institucions , de les noves cultures que hi arriben.



Desprès de treballar en aquest projecte m’he adonat de la necessitat i la importància d’aquest. Considero que el treball que és realitza és imprescindible ja que és treballa per la aproximació intercultural d’aquest joves. Per tal de que puguin conèixer les diferencies i també les similituds entre cada una d’aquestes cultures....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Metodos De Metodos
  • El Método
  • Metodo
  • El Método
  • Metodo
  • Metodos
  • Metodos
  • Metodos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS