Metropolis de fritz lang

Páginas: 4 (913 palabras) Publicado: 11 de diciembre de 2010
“METRÒPOLIS” DE FRITZ LANG

“Metròpolis” de Fritz Lang va ser produida l’any 1927, quan encara no feia ni una dècada de la fi de la primera guerra mundial. El context social i políticd’Alemanya, país d’on era originàri aquest director, era controvertit ja que, després de l’abdicació del kaiser Guillem II van seguir governs d’ideologies polítiques molt diferenciades. Algunes d’índole comunistai d’altres afins al nacionalisocialisme, aquests últims van intentar diferents cops d’estat. El film, a nivell argumental, respon a aquestes transformacions polítiques i socials de la repúblicaalemanya.

La ciutat-estat de Metròpolis, en un futurista any 2000, és l’escenàri on dos móns conviuen. El de la èlit dirigent i intel·lectual, que viu sota el cel en enormes gratacels, i el delstreballadors, que sobreviuen a l’ombra d’aquestes grans construccions, a mercè dels primers. La història es desenvolupa a partir del xoc d’aquests dos móns, explica un conflicte social entre treballadorsi amos del poder, que el guió resol amb la unió de les dues parts, enlloc d’amb la victòria d’alguna. Així doncs, la història que es planteja és d’ideologia molt propera al nacionalsocialisme. De fet,Thea von Harbou, esposa i guionista de Lang, va ser després una convençuda militant del partit de Hitler.

El món opressiu i subterrani que crea Lang per transmetre l’angoixa de la història estàclarament lligat a les corrents artístiques de l’època. Tant és així, que “Metropolis” és considerada un dels màxims exponents del cinema expressionista alemany. Aquesta corrent cinematogràfica ésuna clara conseqüència del mateix moviment a nivell pictòric i, per tant, comparteix característiques amb aquest. L’expressionisme, sense entrar en cap art en concret, es basa en la pròpia visió del’artista i en l’expressió d’aquesta. Per tant, la subjectivitat de la realitat és una permissa fonamental en l’expressionisme. Una de les temàtiques més recorrents en les obres expressionistes,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Metropolis De Fritz Lang
  • Fritz Lang
  • fritz lang
  • Fritz Lang
  • Los sobornados y Fritz Lang
  • Biografía de Fritz Lang
  • Violencia y personajes ambiguos en el cine de fritz lang
  • Metropolis

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS