mi hermana elva y los altillos de brumal

Páginas: 5 (1101 palabras) Publicado: 4 de junio de 2013
COLOR
El color és la sensació causada per la llum quan aquesta interactua amb l´ull, el cervell i la nostra experiència. La percepció del color es veu influïda pels colors adjacents en l’escena visual.


CLASSIFICACIÓ
El coneixement hem adquirit sobre el color a l'escola elemental fa referència al color pigment i prové de les ensenyances de l'antiga Acadèmia Francesa de Pintura, queconsiderava com a colors primaris el vermell, el groc i el blau. Aquesta classificació no és aleatòria; els pintors, en aquell temps, es feien ells mateixos les pintures i partien d'uns pigments recollits a la natura; bàsicament terres de colors i algun vegetal. Els tres colors esmentats són els que més joc donaven al pintor.
LA FISICA DEL COLOR
La radiació electromagnètica és una mescla de radiacióde distintes longituds d'ona intensitats. Quan aquesta radiació té una longitud d'ona compresa dins el rang visible dels humans, s'anomena llum. L'espectre de la llum emmagatzema la intensitat de cada longitud d'ona. L'espectre complet de la radiació provinent d'un objecte determina l'aparença visual d'eixe objecte, incloent-hi el color percebut. Es pot definir un color com el conjunt de tots elsespectres que ens proporcionen la mateixa sensació de color.
El conegut espectre de l'arc de Sant Martí conté tots aquells colors que consisteixen en llum visible de sols una longitud d'ona, l'espectre pur.
En la taula de color l'espectre pur dels colors és continu i el fet de partir-lo en distints colors depèn de la cultura i dels gustos. FALTA TAULA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



COLOR DELSOBJECTES
El color d'un objecte depèn de les característiques físiques de l'objecte en el seu context ambiental i de les característiques de la percepció a l'ull i el cervell. Físicament els objectes tenen el color de la llum que es reflectida per la seva superfície, la que normalment depèn de l'espectre lumínic i de la il·luminació incident. Alguns objectes no només reflecteixen la llum, tambétransmeten o emeten llum per ells mateixos la qual cosa contribueix també al color.  La percepció de l'observador del color de l'objecte depèn no només de l'espectre de la llum que emet la seva superfície, sinó també del context de colors, de manera que el color tendeix a ser percebut com a relativament constant: el qual és, relativament independent de l'espectre lluminós, l'angle de visió, etc. Aquestefecte es conegut com a constància del color.
LA PERCEPCIÓ DEL COLOR EN ELS ÉSSERS VIUS
Els ésser vius percebem els diferents colors gràcies a l'expressió de tres gens diferents en les cèl·lules de la retina conegudes com a cons o cèl·lules fotosensibles.
Cada tipus de con expressa solament un dels tres gens. Existeixen proves que confirmen que l'aparició d'aquest tercer gen va ser deguda auna mutació que va duplicar un dels dos originals, mutant posteriorment la còpia.
COLOR AL CERVELL
Una teoria dominant de la visió del color proposa que la informació del color es transmet a fora de l'ull mitjançant tres canals oponents, cadascun construït a partir de la informació en brut dels cons: el canal verd-vermell, el canal blau-groc i el canal blanc-negre o canald'il·uminació. Epecíficament, explica per què no podem percebre el "verd vermellós" o el "groc blavós" tal i com prediu la roda de color: és la col·lecció de colors pels quals almenys un dels dos canals de color pren un valor a un dels seus extrems.
PROPIETATS DEL COLOR
Un color es pot definir amb tres propietats: tonalitat, saturació i valor o lluminositat.
 Tonalitat: Es el tipus de color (vermell, groc, blau,taronja...) Es podria definir segons la posició del cercle de color.
 Saturació: Es la puresa que té un color, un exemple de color saturat seria un vermell intens i un color poc saturat un gris.
 Valor o lluminositat: Aquí definim lo clar o fosc que es un color.


BARREJES DE COLOR: ADDITIVA, SUSTRACTIVA I PARTITIVA
Barreja additiva (colors primaris llum)
Els colors primaris llum són...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • MI hermana elva y los altillos de brumal
  • Mi hermana Elba y los altillos de Brumal
  • Mi hermana Elba y los altillos de Brumal
  • Mi Hermana Elba Y Los Altillos De Brumal
  • Mi hermana elba y los altillos de brumal
  • Mi hermana Elba y los altillos de Brumal
  • Mi Hermana Elba Y Los Altillos De Brumal
  • Mi Hermana Elba y los Altillos de Brumal

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS