Mi pie izquierdo

Páginas: 3 (523 palabras) Publicado: 1 de diciembre de 2010
MI PIE IZQUIERDO

Pel·lícula basada en una història real, la vida de Christy Brown, creada a partir de la seva autobiografia. En ella està descrita l'ambient en el qual es va desenvolupar la sevainfància, dins d'un barri obrer de Dublín. 

Christy va néixer en el 1932 amb una paràlisi cerebral irreversible de tipus atetoide. Només té ple control sobre una part del seu cos: el seu peuesquerre.

Les persones que sofreixen aquest tipus de paràlisi cerebral tenen uns músculs que canvien ràpidament de fluixos a tibants. Els seus braços i les seves cames es mouen d'una maneradescontrolada, i pot ser difícil entendre'ls a causa que tenen dificultat per controlar la seva llengua, la respiració i les cordes vocals.

La paràlisi cerebral atetoide, és el resultat que la part centraldel cervell no funciona adequadament.

Christy té afectades diverses parts del cos ocasionades per la paràlisi cerebral com les incapacitats motrius de tot el cos (menys el seu peu esquerre);caminar, utilitzar les mans (motricitat fina).

Donis del seu naixement, Christy ha evolucionat positivament, ja que quan era nen tenia diverses dificultats a l'hora de controlar el seu propi equilibri,o fins i tot asseure's sense cap tipus de suport, coses que a poc a poc va poder anar millorant amb el temps.

Classificat segons la seva topografia corporal, té una tetraplegia , per l'afectaciódels membres superiors i inferiors.

També podríem parlar dels trastorns ocasionats que afecten al parlar, a causa d'una lesió motriu que interromp la seva pronunciació de forma correcta. Problema de la parla i no del llenguatge ni de la comprensió ,sinó d'un problema nerviós, és a dir el que cridem una disartia.

Aquests eren les principals causes per les quals Christy necessitavahabitualment ajudes per poder dur a terme les seves habilitats socials.

La seva família va tenir molts problemes que van dificultar el desenvolupament de Christy, però així i tot no va impedir que ell...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • MI PIE IZQUIERDO
  • MI PIE IZQUIERDO
  • mi pie izquierdo
  • Mi Pie Izquierdo
  • Mi pie izquierdo
  • mi pie izquierdo
  • Mi Pie Izquierdo
  • Mi Pie Izquierdo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS