Mi pie izquierdo

Páginas: 4 (978 palabras) Publicado: 23 de marzo de 2011
Mi pie
izquierdo

Jim Sheridam. 1989

1. Trastorn del protagonista.

El protagonista, Christy Brown, pateix una paràlisis cerebral infantil provocada per complicacions en el part (origenperinatal), aquesta tan sols li permet moure el peu esquerra.

2. Característiques del trastorn que pateix.

La paràlisis cerebral infantil es un trastorn del sistema nerviós central (encèfal) queafecta, fonamentalment, a les àrees neuromotores. La lesió danya les àrees en vies de desenvolupament del encèfal i es manifesta per una pèrdua o alteració del control motor.
La paràlisis cerebralinfantil que pateix Christy, des de una classificació funcional, es manifesta amb formes mixtes, dons trobem tant espasticitat (tensió muscular), com rígides (forma de “tub de plom”, al intentar fermoviments passius) i ataxia (pèrdua del equilibri del tronc).
Des de una classificació topogràfica, és a dir, de les parts del cos afectades, en Christy pateix una triparesia o triplejia, dons li afecta atres de les extremitats. D’aquí el nom de la pel·lícula, dons les seves habilitats les adquireix gràcies a la mobilitat i control del seu peu esquerra.
També s’observa un trastorn del llenguatge, acausa de l’alteració del control muscular
dels òrgans encarregats de la locució, provocant una evident disartria.

3. Creus que el protagonista a causa de la paràlisi cerebral té retard mental.Justifica la resposta.

En un principi es pot pensar que Christy pateix un retard mental, dons degut al seu trastorn te condicionat el seu ritme en l’aprenentatge i la conducta adaptativa.
En lapel·lícula, quan es petit, fins i tot els metges diagnostiquen un retard mental, i diuen que no hi ha res a fer. Per sort, s’ha mare no ho accepta i esta convençuda que Chrisity es intel·ligent i que el seutrastorn tan sols afecta al seu cos. Gràcies a aquesta perseverància, amb el pas del temps es demostra que Christy es capaç de comprendre tot el que se li diu i d’expressar-se, tot arribant a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • MI PIE IZQUIERDO
  • MI PIE IZQUIERDO
  • mi pie izquierdo
  • Mi Pie Izquierdo
  • Mi pie izquierdo
  • Mi pie izquierdo
  • mi pie izquierdo
  • Mi Pie Izquierdo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS