Miau Miau

Páginas: 19 (4543 palabras) Publicado: 30 de noviembre de 2013
hÍndex
1. Introducció Pag. 3
2. Hipòtesi Pag. 4
3. CPI:Paraolimpíades Pag. 5
3.1 Historia i evolució de les Paraolimpíades Pag. 5
3.2 Principals deficiències i discapacitats Pag. 6
3.3 Categories Pag. 7
3.3.1 Modalitats Pag. 8
3.3.1.1 Grau de classificació de discapacitat Pag. 12
3.4 Esports Paralímpics Pag. 13
3.4.1 Esports d’hivern Pag. 13
3.4.2 Esports d’estiu Pag. 13
4.Esperit de Superació Pag. 14
4.1 Àmbit físic Pag.
4.1.1 Barreres arquitectòniques Pag.
4.1.2 Barreres Comunicació Pag.
4.2 Àmbit psicològic Pag.
4.2.1 Barreres psicològiques Pag.
4.2.2 Possibles traumes Pag.
4.2.3 Superació emocional Pag.
4.3 Àmbit Social Pag.
4.3.1 Família/Amics/vida laboral Pag.
4.3.2 Superació de barreres d’integració Pag.
4.3.3 Discriminació Pag.
4.4 Exemples desuperació (anècdotes) Pag.
5. Part practica Pag.
5.1 Visita a un centre de discapacitats Pag.
6. Anexos Pag.
7. Conclusió Pag.
8. Bibliografia Pag.










1. Introducció
Hem escollit aquest treball amb l’objectiu i la finalitat d’aconseguir ser capaços de ficar-nos en la pell de la gent que pateix una discapacitat i que tot hi això vol practicar un esport. El nostre treballconstarà de dues parts: teòrica i practica, una part teòrica en la que farem una recerca i selecció de tota la informació sobre el tema de les paraolimpiades i de l’esperit de superació d’aquestes persones. Y per una altre banda la part practica on ens hem proposat dur a terme una entrevista a un conegut discapacitat que practicaba esport, fer una enquesta per veure un punt de vista social, i perfinalitzar, ens agradaria tenir la possibilitat de fer una visita a algun centre per discapacitats i d’aquesta manera poder practicar nosaltres mateixos els “esports adaptats” i comprendré millor a tota aquesta gent, alhora de practicar esport.












2. Hipòtesi
En el nostre treball de recerca l’objectiu principal és analitzar les Paraolimpiades i l’esperit de superació de lespersones que pateixen una discapacitat, però tot i això volen practicar l’esport que els agrada. Ja que definim els esports adaptats com la modificació en les regles, terrenys de joc, material, amb la finalitat de modificar-lo per la necessitat de la gent amb discapacitat que pugui practicar.
Per això la nostre hipòtesi és la següent: Les persones amb discapacitat tenen més esperit de superació queles que no tenen?
Desitgem que amb aquest treball de recerca pugem aconseguir arribar al nostre objectiu i contestar la nostre hipòtesi amb informació contrastada i una part practica corresponent i aprendre i ficar-nos dins del món del esport dels discapacitats per veure com continuen lluiten per fer el que volen, com esportistes que som.











3.CPI:Paraolimpiades
3.1Historia i evolució de les Paraolimpíades
L'esport de minusvàlids té els seus inicis a l'hospital de Stoke Manderville (Anglaterra) gràcies a la figura del Doctor Ludwin Guttmann.
En aquest hospital hi havia un gran nombre de persones amb lesions medul·lars a causa de la Segona Guerra Mundial. Guttmann pretenia utilitzar l'esport com a forma de rehabilitació, el que el va portar a organitzar, el 1948,la primera competició per a aquest col · lectiu.
Vist l'èxit i el bon resultat terapèutic que van tenir, aquesta competició va començar a celebrar anualment, sent cada vegada major la participació, les disciplines esportives, diferents minusvalideses i països.
A Roma l'any 1960, es va donar el tret de sortida als Jocs Olímpics i Paralímpics, des de llavors, els JJ. Paralímpics es celebren senseinterrupció cada quatre anys, amb un creixement espectacular. En els seus inicis van aconseguir la participació de només de 390 esportistes de 23 països, fins a arribar a reunir 4.000 esportistes de 137 països a Atenes 2004. Espanya va participar amb una selecció de 260 persones, dels quals 155 van ser esportistes cecs, deficients visuals, minusvàlids físics, i paralítics cerebrals.
Seguint...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Miau
  • Miau
  • Miau
  • miau
  • miau
  • miau
  • Miau
  • miau

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS