Michael porter

Páginas: 3 (517 palabras) Publicado: 8 de diciembre de 2010
Alex Ortega Vidiella 1batx B 19-9-09Michael E. PorterMichael E. Porter (Ann Arbor, Michigan 1947) és un economista estatunidenc. que se centra en temes d'economia i administració d'empreses.Actualment és professor a l'Escola de Negocis de la Universitat de Harvard (Harvard Business School), on dirigeix l'Institut per a l'estratègia i la competitivitat (Institute for Strategy and Competitive).Porter és B.A (Bachellor in Arts) en enginyeria mecànica i aeroespacial, per la Universitat de Princeton (1969), MBA per la Universitat d'Harvard (1971) i Ph.D. en Economia Empresarial (BusinessEconomics) per la Universitat de Harvard (1973). La seva principal teoria és gerència estratègica, que estudia com una empresa o una regió poden construir un avantatge competitiu i sobre ella desenvoluparuna estratègia competitiva. El 1984 va ser cofundador de Monitor Group, una empresa de consultoria en administració i estratègia. El 1998 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat deCatalunya.

Cadena de valor

La cadena de valor és un mòdel teòric que descriu com es desenvolupen les activitats d'una empresa.
L'anàlisi de la cadena de valor permet optimitzar el procés productiu, jaque pot veure's al detall i en cada pas, el funcionament de l'empresa. La reducció de costos i la busca de la eficiència en la utilització dels recursos solen ser els principals objectius del'empresari alhora de revisar la cadena de valor.
Per altra part la cadena de valor possibilita aconseguir una ventatja estratègica ja que existeix la possibilitat de proposar una proposta de valor única almercat.

La cadena de valor la va promocionar sobretot Michael E.Porter en el seu llibre “Advantatge Competitiu” on va introduïr que la cadena de valor ajuda a determinar les competències diferents iaixí permet generar una ventatja competitiva.

L'aportació de Michael Porter a Catalunya

Catalunya va ser una de les regions pioneres en aplicar la metodologia del professor Michael Porter....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • michael porter
  • Michael porter
  • Michael Porter
  • Michael Porter
  • Michael porter
  • michael porter
  • Michael Porter
  • Michael porter

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS