Michiii

Páginas: 10 (2394 palabras) Publicado: 27 de enero de 2013
Què és el SADEX?

El Sadex o també anomenat Sistema de adquisició de dades experimentals, és un aparell electrònic portàtil en el que nosaltres podem programar utilitzant un codi d'algoritmes creat únicament per a aquest aparell és senzill i bastant esquematitzat, l'aparell Sadex es va crear amb una intenció de crear un aparell de adquisició de dades senzill gràcies el seu llenguatge deprogramació fàcil d’aprendre en instituts.

L'aparell Sadex és capaç de obtenir dades, processar-les emmagatzemar-les i actuar segons les dades rebudes de la manera que abans s'ha programat i així poder realitzar les accions que te que fer.

El Sistema d'adquisició de dades pot realitzar dos tipus de accions tan digitals com analògiques. Les accions digitals i les accions analògiques son senyalgenerades per algun tipus de fenomen electromagnètic però tenen unes diferencies que ara explicaré.
La senyal analògica es una funció matemàtica continua en la que varia la seva amplitud i període en funció del temps i la senyal digital utilitzen dos estats per envia senyals que seria tensió alta i tensió baixa.

L'aparell capta les dades gracies a uns sensors que emeten i després de uns processosanalitzat trasmetren les senyals als actuadors que segons el que as programat faran una acció o una altre.

De sensors i actuadors n'hi ha un munt amb aquesta varietat podem fer moltes variants de un experiment però també depèn del nivell que tinguis sobre aquest aparell et resultara mes senzill.

Per ha que serveix El Sistema d'adquisició de dades?

El Sistema d'adquisició de dades es unaparell capas de processar dades utilitzant uns algoritmes o programa creat unicament per el SADEX, gracies amb aquest programa es pot realitzar moltes accions, per això les funcions del Sadex tenen una gran varietat.

Les accions que podem realitzar amb el Sadex les podem classificar per dificultat, ara exposare com el classificaria jo segons el seu nivell de dificultat de programaccio o per leseines que necesitariem.

Basic:
Les primeres coses que s'aprenen amb el sadex es com campat la informació y emmagatzemar-la.
Exemple: Captar el canvi de temperatura de l'aigua quan esta al foc.
Intermedi:
Despres de aprendre com captar les dades el seguent pas seria aprendre a programar i enviar les señals a actuadors sencills.
Exemple:Quan l'aigua arriba a una certa temperatura per exemplede uns 110ºC automaticament encengui un led avisan de que ja a arribat a aquesta temperatura.
Dificultat elevada:
L'ultim grau seria dominar tots el sensor i actuadors i saber programarlos per poder-los fer servir tots alhora.
Exemple: Quan l'aigua arriba a una certa temperatura i ja a ences el LED i a pasat un temps que un altre actuador faci que s'apagui l'escalfador.

Moduls i les sevescaracterístiques

El Sistema d'adquisició de dades experimentals disposa de dos tipus de complements unes sondes (Sensors) i de mòduls que serveixen com a actuadors i d'enllaç entre les sondes i l'aparell SADEX.

El dispositiu disposa de diversos moduls de control i d'unió per sondes, ara explicaré els mòduls d'unió per a les sondes de forma breu fent una enumeració i una descpricio delsmòduls.
Moduls de captacio:

Modul angle: Aquest modul gracies a un sensor exterior ens permet mesurar una variacio d'un angle.

Modul de velocitat angular: Aquest modul en permet calcular velocitat angulars de motors en revolucions per minut (RPM)

Modul de pressió absoluta: Aquest modul te un sensor intern que mesuta la pressió d'un entorn en Kilopascals (kPa)

Modul de pressió diferencial:Aquest modul mesura la diferencia de pressio de dos entorns a traves d'uns sensors interns aquest sensors mesuren en Kilopascals (kPa) o en hectopascals (hPa)

Modul de pressió atmosfèrica: Aquest modul com el seu nom diu mesura la pressió atmosferica en mil·libars (mbar)

Modul d'ona sonora: Aquest modul enregistre les ones del so (freüencia)

Modul de nivell de so: Aquest modul ens...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS