microbiologia preguntes: desenvolupament de la resistencia als antibiotics

Páginas: 3 (720 palabras) Publicado: 30 de noviembre de 2013
PREGUNTES DE LA LECTURA: DESARROLLO DE LAS RESISTENCIAS A LOS ANTIBIÓTICOS: CAUSAS, CONSECUENCIAS Y SU IMPORTANCIA PARA LA SALUD PÚBLICA
1. Quins paràmetre s’utilitzen per a mesurar la resistènciaals antimicrobians. Explica les diferències que hi ha entre paràmetres.
S’utilitzen tècniques d’antibiograma amb les quals s’estableix de manera quantitativa l’activitat in vitro delsantimicrobians. Aquests ensajos permeten definir la CMI que es la quantitat d’antimicrobis capaç d’inhibir el creixement in vitro de 100000 bacteris/ml en condicions estàndards. A part també és fan mètodesbioquímics o genètics que permeten demostrar l’existència d’un mecanisme de resistència o del gen o dels gens que el codifiquen. Un resultat positiu fa que es catalogui com a resistent directament alcorresponent microorganisme. Aquest últim paràmetre és més efectiu que el primer ja que és molt més ràpid de dur a terme i per tant augmenta el seu valor clínic. Tantmateix també hi ha mètodes que medeixenl’acció bactericida dels antimicrobians, d’aquesta manera és pot definir la CMB (concentració bacteriana mínima) com la quantitat antimicrobiana que produeix la mort in vitro en condicions estàndards.2. En un fragment de l’article es diu que la selecció i la disseminació de microorganismes resistents és una conseqüència de l’ús d’antimicrobians. Per què? Ho pots relacionar amb la Teoria del’Evolució Darwiniana?
Perquè l’us d’antimicrobians fa que alguns microorganismes d’una població mutin un gen concret que els donarà resistencia als antimicrobians. Aquest fet és explicat a laTeoria de l’Evolució Darwiniana, és la mutació i selección natural, ja que aquests microorganismes que hauràn mutat el seu gen serán els que sobreviuran mentre que els que no hagin pasat per aquest procèsmoriràn. Finalment els microorganismes que quedin vius és tornaran a reproduir generant microorganismes amb el nou gen resistent ja mutat.
3. Quin és el principal mecanisme de transferència de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Banco de preguntas microbiologia
  • Preguntas De Microbiologia E Inmunologia
  • antibiotics ESA
  • PREGUNTAS MICROBIOLOGIA 1er 2do Y 3er Parcial
  • Desenvolupament
  • Desenvolupament
  • preguntas de repaso de microbiologia
  • Serie de preguntas de repaso de microbiologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS