Microcrèdits

Páginas: 12 (2932 palabras) Publicado: 10 de junio de 2012
Índex

1. Introducció . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2

2. Què és i com funciona?. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .3

3. Història . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 4

4. Polèmica i critiques. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 6

5. Muhammad Yunus i Grameen Bank.. . . . . . . . . . . . . . 8

6. Microcrèdits a Espanya. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9

7. Fòrum de Barcelona . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10

8. Espanyoles de Microcrèdits. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .12

9. Conclusió . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .13

10. Bibliografia iwebgrafia . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 14



1. Introducció

Tot i que en aquest treball parlarem d'un tòpic que personalment no hem escollit, pensem que parlar d'aquest tema com són els microcrèdits és força interessant, ja que en aquesta vida tecnològica i tant evolucionada que portem, el capitalisme és el principal model econòmic de molts països i representa un model enel qual les persones estan acostumades a prestar, gastar i guardar diners. En aquest sentit, els bancs prenen una gran importància a l'hora de fer diverses transaccions o préstecs de diners. Un d'aquests importants préstecs són els microcrèdits, que ajuden a famílies en problemes de diners, o en el cas global, als països del tercer món, que necessiten diners per emprendre negocis o alimentar laseva població.

Publicitat del microfinançament

2. Què és i com funciona?

Els microcrèdits són petits préstecs realitzats a persones humils o pobres als quals no se’ls concedeixen préstecs de bancs tradicionals. Els microcrèdits possibiliten, especialment en països en vies de desenvolupament, que moltes persones sense recursos puguin finançar projectes laborals pel seu compte a canvi d’uninterès del 20% al 30%, i combaten l’exclusió social i financera i creen llocs de treball. Normalment aquests crèdits són menors a 100 euros, en els països en desenvolupament com els llatinoamericans o Bangla Desh.
Els avals i les garanties exigides per les entitats financeres tradicionals acostumen a ser la principal barrera d’accreedors al crèdit per a moltes persones. Els microcrèdits espoden concedir sense cap aval o simplement amb avals de caràcter tècnic o personal i no patrimonial.
Els objectius dels microcrèdits són ajudar a la gent en la pobresa per tal que puguin desenvolupar projectes ètics d’autoocupació permetent-los, amb el temps, guanyar un ingrés regular.
Abans d'emetre un crèdit i conjuntament amb l'assessorament tècnic, es duen a terme estudis de viabilitat econòmicade l'activitat que es finançarà. Un cop concedit el crèdit, hi ha una constant d'assessorament tècnic i un seguiment del projecte. A més a més, l'acceptació del compromís quan es rep un microcrèdit tendeix a augmentar la confiança i l'autoestima de la persona, i per tant, l’esperit emprenedor de negocis.

Dones amb microcrèdits concedits pel Grameen Bank

3. Història

El microcrèdit vasorgir a la dècada dels setanta. La seva aparició va ser paral·lela a la América Llatina i Àsia.
El concepte de microcrèdit nasqué com a proposta del catedràtic d'economia i Premi Nobel de la Pau Muhammad Yunus, que començà a lluitar contra la pobresa el 1974, en veure les carències que patia la població de Bangla Desh, al seu país natal i un dels més pobres del món. Yunus descobrí que un petitpréstec podia produir un canvi substancial en les possibilitats d'algú sense altres recursos per sobreviure. El primer préstec que donà foren 27 dòlars a una dona que feia mobles de bambú per vendre, i dels quals vivien ella i la seva família. Un banc tradicional mai no li hagués concedit aquest préstec, ja que consideraven que el risc que no fos retornat era molt alt.
El 1976, Yunus fundà el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • microcredits

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS