Microorganismes patògens

Páginas: 8 (1870 palabras) Publicado: 5 de octubre de 2013


Índex:
1. Microorganisme patògens Pàg.3
1.1 Bacteris Pàg.3
1.2 Virus Pàg.4
1.3 Protozous Pàg.5
1.4 Fongs Pàg.
2. Diferencies Pàg.
3. Glossari Pàg.
4. Web grafia Pàg.
5. Annexos Pàg.
6. Taula de Valoracions Pàg.




















1. Microorganismes patògens
Els microorganismes patògenssón aquells que poden causar malalties infeccioses. Alguns microorganismes patògens són els bacteris, els virus, els protozous i els fongs.
1.1 Bacteris:
Els bacteris són microorganismes unicel·lulars de tipus procariòtic constituïts per una sola cèl·lula autònoma que no té membrana nuclear. Són organismes que només es poden observar al microscopi, ja que les seves dimensions són molt reduïdes.Es tracta d'organismes procariotes, tenen les característiques bàsiques corresponents com per exemple la manca d'un nucli delimitat per una membrana encara que tot i això presenten un nucleoide. El citoplasma no té orgànuls delimitats per membranes i formacions protoplasmàtiques pròpies de les cèl·lules eucariotes. En el citoplasma es poden trobar els plasmidis, petites molècules circulars d'ADNque coexisteixen amb el nucleoide, contenen gens i són comunament usats pels procariotes en la conjugació. El citoplasma també conté vacúols* i ribosomes*.
Una membrana citoplasmàtica composta de lípids envolta el citoplasma i, igual que les cèl·lules de les plantes, la majoria té una paret cel·lular, que en aquest cas està composta per peptidoglicano (mureína). La majoria de bacteris, presentena més una segona membrana lipídica (membrana externa) envoltant a la paret cel·lular. L'espai comprès entre la membrana citoplasmàtica i la paret cel·lular (o la membrana externa si aquesta existeix) es denomina espai periplàsmic. Alguns bacteris presenten una càpsula i altres són capaços de desenvolupar-se com endòspores, estats latents capaços de resistir condicions extremes. Entre lesformacions exteriors pròpies de la cèl·lula bacteriana destaquen els flagels i els pili.
Hi ha alguns bacteris que tenen forma d'esfera (coco), altres més aviat corbada o ondulada com una espiral (espirils) i altres amb forma de bastonet (bacils), sent aquestes últimes les més freqüents. Una forma de classificar als bacteris és d'acord al seu nutrició. A partir d'aquesta, podem dir que n'hi haheteròtrofes i autòtrofs.
Moltes de les autòtrofes fabriquen matèria orgànica gràcies a l'energia de la llum solar, el que significa que són fotosintètiques, com les plantes. Altres obtenen l'energia necessària per mantenir amb vida gràcies a reaccions químiques en què intervenen substàncies inorgàniques que obtenen de l'ambient, aquestes són cridades quimiosintètics.
Alguns bacteris necessiten oxigen perviure però en canvi, altres poden viure sense tenir contacte amb l'aire en cap moment i en determinats casos, fins i tot poden morir si les s'exposa al oxigen. Aquestes són les anomenades anaeròbiques i per respirar, realitzen un complex procés conegut com la respiració anaeròbica.
Els bacteris patògens són aquelles que causen malalties infeccioses.
La malaltia bacteriana més comuna és latuberculosi, causada pel bacteri Mycobacterium tuberculosi (Figura1). Els bacteris patògens contribueixen a altres malalties globals importants, com ara la pneumònia, la qual pot ser causada per bacteris com Streptococcus i Pseudomonas (Figura 2), i malalties associades amb aliments, que poden ser causades per bacteris com Shigella (Figura 3), Campylobacter i Salmonella (Figura 4). Els bacteris patògenstambé causen infeccions tals com el tètanus, febre tifoide, diftèria, sífilis i lepra.

1.2 Virus
Els virus són agents infecciosos que es repliquen al interior de les cèl·lules que ataca. Podríem dir que no és un organisme viu, ja que els virus necessita una cèl·lula hoste* de la qual aprofitar-se, de manera que no és de vida lliure i autònoma. A més a més, es reprodueixen només dins de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • diversidad microorganismica
  • Els microorganismes
  • Contaminacion por materia orgosanica y microorganism
  • Primers Microorganismes De La Terra
  • tecnicas de métodos de conservación de microorganismosa
  • Els Microorganismes
  • DIVERSIDAD MICROORGANISMICA
  • Els Microorganismes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS