microorganismos

Páginas: 5 (1010 palabras) Publicado: 4 de abril de 2013
ELS MICROORGANISMES
Els microorganismes són organismes de petita mida observables només pel microscopi.
ELS MICROORGANISMES ACEL·LULARS
Són organismes que no tenen membranes i que només posseeixen un tipus d’àcid nucleic, és a dir, o RNA o DNA. Aquest organismes són paràsits obligats ja que els manca un metabolisme propi.
ELS VIRUS
El virus són partícules microscòpiques que no tenenestructura cel·lular i tenen una organització molt simple. Els virions són virus inactius, és a dir, que es troben fora de l’hoste. Els virus estan formats per una càpsida formada anomenada de proteïnes globulars que de vegades tenen una part glucídica, anomenades capsòmers, d’un tipus d’àcid nucleic i a més, de vegades tenen algun enzim que facilita el seu alliberament en la cèl·lula hoste o laretrotranscriptasa (que regula el pas d’informació d’RNA a DNA).
Segons la forma es distingeixen diversos tipus basics de virus:
Virus cilíndrics o helicoïdals: Els capsòmers són tots iguals i formen una estructura helicoïdal que envolta l’àcid nucleic.
Virus icosaèdrics: Formats per capsòmers pentagonals i hexagonals que formen un icosaèdric regular.
Virus complexos: Estan formats per un capicosaèdric que conte l’ informació genètica, una cua helicoïdal cilíndrica, el collar que uneix el cap i la cua i la placa basal on te espícules i fibres caudals que fan que el virus es pugui adherir sense dificultats a la cèl·lula hoste.
Virus amb embolcall lipoproteínic: Alguns virus presenten un embolcall al voltant de la càpsida formats per lípids i aminoàcids que procedeixen de la cèl·lulahoste.
CICLE LÍTIC
Cicle reproductiu de la majoria de virus, entre ells els fags, en el qual es diferencien quatre etapes: la penetració del virus a l'interior de la cèl · lula hoste, la replicació del material genètic del virus i la síntesi de les proteïnes de la coberta del virus per part de la cèl · lula hoste, la encapsulació del genoma del virus, el que comporta la formació de nous virus al'interior de la cèl · lula hoste, i, finalment, l'alliberament dels nous virus a l'exterior, de manera que en la majoria de els casos produeix la mort de la cèl · lula hoste.
CICLE LISOGÈNIC
Cicle vital dels virus paràsits de bacteris, els fags, que es caracteritza per la integració del seu genoma en el material genètic de la cèl · lula hoste.
ELS VIROIDES I PRIONTS
Els viroides són molècules deRNA de cadena senzilla que produeixen patologies en plantes. En canvi, els prionts són molècules proteiques que produeixen patologies en els essers humans i als animals.
ELS MICROORGANISMES PROCARIOTES
ELS ARQUEUS
Són microorganismes de qualsevol forma que no tenen sistemes de membranes internes i presenten un sol cromosoma circular. L’ADN s’empaqueta en forma de nucleosomes ja que hi haunes proteïnes semblants a les histones. També tenen plasmidis.
ELS BACTERIS
Els bacteris són microorganismes que tenen una membrana plasmàtica que no conté colesterol. A més, disposen d’una coberta gruixuda i rígida per fora de la membrana plasmàtica que s’anomena paret bacteriana. Al citoplasma només tenen ribosomes i unes invaginacions i plecs interiors de la membrana plasmàtica anomenatsmesosomes. El material genètic es troba a una regió del citoplasma anomenada nucleoide.
Hi ha tres tipus de bacteris segons la seva forma:
Cocs: Tenen forma esfèrica.
Bacils: Són bacteris allargats i cilíndrics en forma de bastonet
Formes helicoïdals: Poden ser lleugerament corbats, en forma de coma, helicoïdal rígida o helicoïdal flexible.
Generalment els bacteris es reprodueixen perbipartició. Després de la duplicació de l'ADN, que està dirigida per la ADN-polimerasa que es troba en els mesosomas, la paret bacteriana creix fins a formar un envà transversal separador de les dues noves bacteris.

Però a més d'aquest tipus de reproducció asexual, els bacteris posseeixen uns mecanismes de reproducció sexual o parasexual, mitjançant els quals s'intercanvien fragments d'ADN.
Aquesta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Microorganismos
  • Microorganismos
  • Microorganismos
  • Microorganismos
  • Microorganismos
  • Los microorganismos
  • Microorganismos
  • Microorganismos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS