migració a Algeria

Páginas: 3 (557 palabras) Publicado: 27 de octubre de 2014
Has d'explicar les causes que portaren a tants menorquins i valencians a emigrar a Algèria. I ho has de fer de la següent manera:
-Enumera cadascuna de les causes i explica-la en un paràgraf propi.D'aquesta manera separes de forma clara cada causa.
-Explica aquesta causa sense copiar el text del document, sinó fent-ho amb les teves pròpies paraules. Cadascuna de les causes es pot explicar enquatre o cinc línies com a màxim. No es tracta d'ampliar la informació, sinó d'explicar cada causa de forma sintètica i resumida.

Les causes de l'emigració menorquina a Algèria van ser diverses: laprohibició de l'entrada de blat estranger a la península, la por d'ésser cridats per lluitar a les guerres colonials i a l'exèrcit, i les males collites que van sofrir aquells temps.

L'any 1820, elgovern espanyol va prohibir l'arribada de blat estranger a Espanya pressionat pels interessos bladers castellans. Això va causar una crisi econòmica molt gran a Menorca, ja que va enfonsar el comerçmarítim de blat amb els ports d’Odessa i Taganrog a la mar Negra, a part del d’Alexandria i d’altres ports del Llevant. Això va provocar que la gent es busqués la vida al camp.

La por a ser cridatsper a l'exèrcit també va ser causa de l'emigració, ja que molts dels joves no volien anar-hi i la millor opció per no fer-ho era casant-se o emigrar a la colònia francesa d'Alger, que era la méspropera, i establir-se allí. A Alger treballaven i obtenien beneficis i vivien millor que a Menorca.

L'agricultura menorquina estava en mans d'unes poques persones amos de les terres i a canvi d'unsalari mínim els pagesos els treballaven les terres. A causa de la prohibició de l'entrada del blat estranger, molts comerciants van haver de demanar treball al camp i els pocs amos de les terres a arrande les males collites de l'època no podien oferir tant treball com per a cobrir la demanda. Per aquest motiu molts menorquins emigraven a la colònia francesa d'Alger.

D'altra banda, els motius...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • algerian
  • Algerian
  • La migraci n
  • La Migraci N
  • consecuencias de migracios
  • Migraci N
  • migracioes de las aves
  • Resumen Mercado Electrico En Algeria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS