Miguel delibes setien

Páginas: 3 (582 palabras) Publicado: 18 de mayo de 2011
5-La revolució Maoista
Durant la segona guerra mundial, la Xina va ser envaïda pel Japó i els comunistes, amb el suport dels pagesos, es van enfrontar decididament als japonesos. Després de laderrota del Japó, les forces comunistes dominaven bona part de la Xina. La resta del país era controlat pel Kuamintang, que comptava amb el suport dels americans. Després d’uns intents de negociació, vaescatar la guerra civil, que va acabar amb la victòria comunista. L’1 d’octubre del 1949, Mao va proclamar a Pequin la República Popular de la Xina.
7-La Xina després de Mao
Després de la mort de Mao,el 1976, els dirigents del partit comunista van reorientar l’economia de la Xina. L’home clau d’aquesta virada va ser Deng Xiaoping, que va procurar una obertura a Occident i l’inici de l’anomenatsocialisme de mercat: sistema mixt en el qual coexistien l’economia col·lectivitzada i diversos elements capitalistes. Però, aquesta obertura econòmica no ha comportat una obertura política. El partitComunista Xinès continua tenint el monopoli del poder i les llibertats fonamentals no es respecten. Això ha generat conflictes, l’exemple més greu dels quals va ser la repressió de la manifestaciópopular de la plaça de Tiananmen el 1989 (Primavera de Pequin).
2-Habitants, densitat i grans ciutats (natalitat i mortalitat)
Natalitat:12,29
Mortalitat: 6,74
Xina té una població de 1.300 milionsd’habitants. La densitat de Xina és de 138,8 habitants per km2. Les ciutats mes grans a part de Shanghai, Hong Kong i Beijing són:
1. Chongking (abans Chunking). És la principal ciutat del centre deXina, amb més de 9 milions d'habitants en la seva aglomeració
2. Shenzhen. És una ciutat molt jove, creada en els 80 com la primera zona econòmica especial de Xina, està situada gairebé en ellímit amb Hong Kong.
3. Guangzhou (abans Canton). És la ciutat més gran del sud de Xina.
4. Tianjin (abans Tientsin). És la tercera ciutat de Xina, al sud-est de Beijing.
5. Chengdu. En el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Miguel Delibes
  • Miguel Delibes
  • miguel delibes
  • Miguel Delibes
  • miguel delibes
  • Miguel Delibes
  • Miguel delibes
  • Miguel Delibes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS