mil cretis

Páginas: 8 (1902 palabras) Publicado: 31 de agosto de 2013
Mil Cretins Resum
El senyor Beneset
Aquest relat narra la visita d’un fill al seu pare, malalt a l’hospital. Aquest té un tret característic: es vesteix i es comporta com una dona (es maquilla, es posa sostenidors, calcetes, etc). El tema d’aquest relat és evadir la realitat.
L’amor és etern
Aquesta història tracta d’uns joves que havien sigut en un passat parella, ho van deixar, i passats 5anys, després d’una trobada inesperada, decideixen quedar, tornar-se a veure i cassar-s’hi al cap d’un temps. Quan van tenir la primera relació, la van terminar perquè el noi no volia res estable amb ella. Ara, al segon intent es van casar i van viure junts. El “kit” d’aquesta història està en perquè el noi ha decidit compartir la seva vida amb Carolina, per tant canviar de mentalitat del passatal present. Parlant amb una de les seves amigues, va descobrir que patia una malaltia molt greu. Ell volia que fos feliç (de sempre l’havia estimat). El cop fort per al noi va ser quan just un any de casats, la Carolina li diu que gràcies a ell ja no té cap malaltia. El tema d’aquest relat és la solidaritat, tot i darrere l’hi afegiria errònia – per ser solidari i intentar que la dona passés elsseus últims anys de vida en pau, al final la va acabar curant-la, casat amb ella i sense estimar-la -.
Dissabte
Crec que aquest relat explica el que li passa a una noia quan s’ha separat del marit. Durant tota la història ens explica que fa per no recordar al seu ex (comença trencant fotografies d’ells dos i acaba per retirar la pintura de les parets). Al final, el que fa es començar a jugar ambunes tisores fins que li comença a sortir sang del dit gros de la mà esquerra, que se l’eixuga amb un davantal. Volia tenir-ho tot fora per al dissabte, cap record del marit per aquell dia. El tema d’aquest relat són les conseqüències de la ruptura d’una parella.
Dos somnis
El picadero: ens explica que dos amics decideixen alquilar un pis que és just davant de dos dels bars més famosos de laciutat. En aquest es lliguen cada dia a noies i se les emporten a casa, que és al davant, per fer l’amor. El problema és que un dels amics no hi va tant i al final decideix deixar el pis. L’altre company sempre deixava la seva part del pis a gent i li deixava les claus. En ell somni de l’amic que va marxar, es veu com el pis es converteix en un picadero, que tothom té claus per entrar-hi, i quepotser és per la seva deixadesa del pis que s’ha convertit en això.

La paternitat: un dels amics del conte anterior coneix a Brugat, a la Ràdio. L’amic decideix tenir fills, cosa que a Brugat no li fa gaire gràcia. Tot i així Brugat mor de càncer. En el somni de l’amic, Brugat va morir amb dos fills, tot orgullós d’ells.
El tema del primer relat és que si les coses no es cuiden, mai se sap que potpassar. El del segon relat és que no sempre s’ha de dir que no, tot s’ha de provar.
Miro per la finestra
En aquest relat Monzó ens explica el que veu una dona per la finestra de la seva casa. Veu un munt de coses i també ho fa per evadir la realitat. És una dona molt ocupada i que sempre està pensant en l’endemà, per tal de no tenir cap error i que tot vagi perfecte. El fet de mirar per lafinestra l’ajuda a aïllar-se del món i pensar simplement en el que veu, res més enllà. Aquesta història, com el primer conte, també tracta de com evadir la realitat.
La lloança
En aquesta historieta, Broto, un escriptor, es llegeix un llibre d’un jove que acaba de començar l’ofici. En una entrevista, diu que el recomana, i la editorial ho modifica dient que és un llibre boníssim. Gràcies a aquestamentida, el llibre triomfa molt i el jove, que ja admirava a l’escriptor, li diu que haurien de quedar algun dia. Broto hauria desitjat no haver llegit mai el llibre. Al final de tot, el jove, convertit també en crític literari, diu que no sap perquè se li ha de donar tanta importància a aquest home (quan ell sempre el telefonava per veure si quedava amb ell). El tema d’aquesta història és com...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Milo
  • MILE
  • Mile
  • Mile
  • mila
  • Mile
  • algo de milen
  • Milo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS