Miles Gloriosus

Páginas: 3 (504 palabras) Publicado: 15 de febrero de 2014


























Resumen:
Milers gloriosus o El soldat fanfarró és una de les obres més conegudes del dramaturg llatí Plaute (Sarsina, Romanya, 254 a. C. -Roma, 184 a. AC). L'obra té lloc a Efes (Àsia menor), i està dividida en cinc actes.
Pirgopolinices és un soldat fanfarró del qual es burlen fins els seus propis esclaus , rapta Filocomasia , cortesanaatenesa , i se l'emporta a Efes.
A més a més, el mateix militar rep com a regal d'uns pirates a Palestrió , que és un criat del jove atenès Pleusicles , que estava enamorat de Filocomasia , igualque ella d'ell .
Pleusicles viatja també a Efes per intentar recuperar Filocomasia, i es queda a la casa contigua a la del militar . El criat fa un forat a la paret , perquè els enamorats puguinveure’s . Escéledro , un dels criats del militar descobreix a Filocomasia i Pleusicles besant-se , però ells i Palestrió ho neguen , i planejen un plan; Els fan creure que ha arribat d'Atenes la germanabessona de Filocomasia , que era la que s'estava besant amb Pleusicles, però realment era la propia Filocomasia.
Amb la complicitat de Periplectómeno , el vell veí del militar, Pleusicles i Palestriótendeixen llavors un parany al soldat, fent-li creure que la dona del veí està enamorada d'ell , i li envia un anell de regal com a prova del seu amor. Palestrió aconsella al militar que abandoni aFilocomasia , que la deixi marxar a Atenes amb la seva germana bessona i que a més li regali les seves joies per guanyar-se el seu perdó .
Pleusicles fingeix ser un capità que ve a buscar Filocomasia, de part de la seva mare malalta . El militar allibera Palestrió en agraïment pels seus serveis , i aquest se'n va amb Pleusicles i Filocomasia , que fingeix que està molt afectada per haver deseparar-se del soldat.
Quan el soldat entra a casa del vell , aquest el reté i l'acusa de adúlter , i fa que el seu cuiner l’atossi fins que Pirgopolinices promet no prendre revenja contra ningú pels...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • miles gloriosus
  • ACTIVIDADES MILES GLORIOSUS
  • Resum de "Miles Gloriosus" de Plaute
  • Miles Gloriosus
  • contextualización Miles Gloriosus
  • Miles Gloriosus Plauto
  • Milo
  • Milo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS