Milesis

Páginas: 2 (432 palabras) Publicado: 10 de noviembre de 2014
Per què els milesis no escullen la terra com a arkhé?

El tema que va despertar la curiositat dels milesis, que van ser els primers pensadors, fou la naturalesa, es van adonar que els sentitspresentaven un món inquiet i inestable, amb infinitat de canvis i sotmès a l’atzar, l’observació del món va fer que els filòsofs es preguntessin si a la natura existia una estabilitat permanent que la raópogués descobrir. Per als milesis la varietat del món és conseqüència de transformacions successives d’una matèria originaria coneguda com arkhé.
Per a molts autors l’arkhé prenia un caràcter diví.Però van ser 2 els autors que van fer hipòtesis mes rellevants.
Tales va afirmar que l’aigua era l’origen de totes les coses, volia dir que l’aigua era l’element originari i tot i totes les coseseren aigua. Amb aquesta afirmació Tales passa del mite a buscar l’explicació a la naturalesa. Segons Aristotil, Tales va triar l’aigua perquè té una relació amb la vida; l’element originari permet elcanvi i la transformació, i provoca el canvi dels elements com ara l’aigua es torna foc, l’aigua es torna terra, i l’aigua i la humitat eren el mateix, totes aquestes transformacions representen l’arkhécom un element dinàmic que es pot transformar i donar origen a les altres coses.
Pel Anaximandre va dir que la substància originaria no podia ser l’aigua, ja que l’aigua no podia ser la base delsaltres elements, i no hi havia cap raó per dir que era anterior a tots els altres. Afirma que d’un element no pot sorgir el contrari, perquè l’aigua apaga el foc, i per tant no pot ser la substànciaoriginal, ja que el foc no hauria nascut. Un altre argument és que els contraris es necessiten i han de ser existents alhora: l’aigua necessita el foc, però un element mor a causa de l’altre, en aquestcas el foc i l’aigua es tornaria en l’originari, però si el primer element fos un dels coneguts acabaria destruint la resta. Tot element neix de la mort de l’altre, amb l’excés d’un element, l’altre...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • els milesis

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS