mill

Páginas: 3 (519 palabras) Publicado: 29 de abril de 2014
STUART MILL (EL UTILITARISME CAP.II)


1. Expliqueu breument les idees principals del text:

El fi últim del principi de la Major Felicitat és una existència lliure, en la mesura que siguipossible, tenint en compte tant la quantitat com la qualitat. D’aquesta manera s’estableix el criteri de la moralitat que es defineix com “ les regles i preceptes de la conducta humana” i que asseguraràuna existència feliç en la major mesura possible a tots els homes.

2. Expliqueu breument el significat d’aquestes dues paraules:

Quantitat: una manera de classificar les accions és segons laintensitat dels plaers que produeixen.
Qualitat: propietat que garanteix la autoperfecció individual

3. Expliqueu el sentit i la justificació del Principi de la major Felicitat.

Mill ésutilitarista. L’utilitarisme és la teoria que converteix la utilitat (felicitat o benestar) en l’únic criteri de felicitat. Es tracta d’orientar l’acció a assolir “la major felicitat pel major nombre”.Defensa allò que és bo i que per tant genera plaer juntament amb absència de dolor. A més defensa que l’existència lliure de dolor i plena de gaudiments va implicada tan amb la qualitat com amb laquantitat.

Per Mill el més important és la qualitat dels plaers, per això, els plaers de l’esperit són més importants que els del cos i és preferible ser un “Sòcrates insatisfet” que un porc satisfet. Sónmés desitjables els plaers superiors i estan força vinculats amb la dignitat de la persona. La felicitat i la utilitat es troben en l’autorealització.

La felicitat condiciona la conducta humana,és desitjable i tan sols es pot aconseguir amb un cert caràcter.

4. Compari la concepció de moralitat de Mill.

Bentham considera que les dues motivacions bàsiques que determinen la conductahumana són el plaer i el dolor. L’ésser humà tendeix a buscar el plaer i a evitar el dolor. Segons Bentham, lo bo s’ha de definir en relació al que produeix major plaer individual. Per ell, dir que un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Miller
  • Millos
  • Mill
  • Millan
  • Miller
  • Mill
  • Millos
  • Mill

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS