MILL

Páginas: 2 (318 palabras) Publicado: 17 de junio de 2014
1. Expliqueu breument les idees principals del text i com hi apareixen relacionades.
En aquest text, Mill defensa que tots el que reben la protecció de la societat li deuen unacosa, que ésmantenir un tipus de conducta que consisteix en no perjudicar els interessos de la resta de la societat. Però quan la conducta d’una persona no afecta als interessos de cap altra persona,l’individuhauria de tenir llibertat per a realitzar aquesta acció sense cap conseqüència. També rebutja la teoria política del contracte social.

2. Expliqueu breument el significat, en el text,delsmots següents:
a) Contracte: Teoria política exposada Hobbes i Locke per justificar la necessitat de l'Estat, en les seves diferents formes. Mill és contrari a l'intervencionisme de l'Estat ,iper això diu que no és necessari parlar de cap contracte.
b) Llibertat legal: Conjunt de drets dels ciutadans reconeguts i protegits per l'Estat. Mill considera que la llibertat legal estàamenaçadaconstantment per aquells grups o persones que practiquen l'intolerància, ja sigui religiosa, política o moral.

3. Per què diu Mill que quan la conducta d’algú no afecta els interessosd’altri“hauria de tenir una perfecta llibertat, social i legal, per fer l’acció”? Feu referència als aspectes del pensament de Hume que siguin pertinents, encara que no apareguin explícitament en eltext.
Perpoder determinar què és el correcte moralment, estableix un criteri únic, el Principi d’Utilitat, que es basa en que s’han de realitzar preferentment aquelles accions que afavoreixenla major felicitatper al major nombre de persones. Però Mill no defensa un utilitarisme de l’acte, sinó un utilitarisme de la regla o de la norma: examina quines normes de conducta estan d’acordamb la recerca de lamàxima felicitat per al major nombre i quines no. Mill considera que l’Estat, mitjançant sancions externes, ha d’imposar normes que afavoreixin la màxima felicitat
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Miller
  • Millos
  • Mill
  • Millan
  • Miller
  • Mill
  • Millos
  • Mill

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS