mineral

Páginas: 22 (5262 palabras) Publicado: 13 de noviembre de 2014
es miques són uns silicats complexos d'alumini, ferro, calci, magnesi i d'altres elements, en diferents proporcions segons l'espècie. Hi ha miques de color negre, les més conegudes i anomenades biotites, blanques, verdes, liles i d'altres colors. Totes elles es caracteritzen per una exfoliació fàcil en làmines flexibles, elàstiques, fines i brillants. Cristal·litzen en el sistema monoclínic.Químicament, les miques poden teIdo
Íslenska
Italiano
日本語
Қазақша
ಕನ್ನಡ
한국어
Lietuvių
Македонски
മലയാളം
मराठी
Bahasa Melayu
Nāhuatl
नेपाल भाषा
Nederlands
Norsk nynorsk
Norsk bokmål
Polski
Português
Română
Русский
Саха тыла
Scots
Srpskohrvatski / српскохрватски
Simple English
Slovenčina
Slovenščina
Svenska
ไทย
Türkçe
Українська
اردو
Tiếng Việt
中文
Modifica elsenllaços
Darrera modificació de la pàgina: 12 nov 2014 a les 21:25.
El text està disponible sota la Llicència de Creative Commons Reconeixement i Compartir-Igual; es poden aplicar termes addicionals. Vegeu les Condicions d'ús. Wikipedia® (Viquipèdia™) és una marca registrada de Wikimedia Foundation, Inc.
Política de privadesaQuanEls Jocs Olímpics d'estiu de 1992, oficialment Jocs Olímpics de la XXVOlimpíada, es van celebrar a la ciutat de Barcelona entre els dies 25 de juliol i 9 d'agost de 1992. Hi participaren 9.356 atletes (6.652 homes i 2.704 dones) de 169 comitès nacionals, que competiren en 32 esports i 286 especialitats.

La cerimònia inaugural va tenir lloc al remodelat Estadi Olímpic de Montjuïc (al qual posteriorment se li va donar el nom de Lluís Companys), que tot i que va ésserinaugurat en ocasió de l'Exposició Internacional de Barcelona de 1929, fou renovat completament per tal d'acollir els Jocs Olímpics de Barcelona'92 i només se'n va conservar la façana.

Amb motiu dels Jocs Olímpics de 1992, al voltant d'aquest estadi s'hi aixecà l'Anella Olímpica, formada per les piscines Picornell, les piscines de salts de Montjuïc, el camp d'hoquei de Pau Negre, el Palau SantJordi, l'edifici de l'INEFC i d'altres instal·lacions.

També es construïren noves instal·lacions arreu de la ciutat, com ara el poliesportiu de l'Espanya Industrial al barri d'Hostafrancs, on es desenvoluparen les competicions d'halterofília.

Els Jocs Olímpics es van caracteritzar per la seva descentralització en diferents subseus properes a la ciutat que van suposar un important esforç derenovació d'infraestructures i de divulgació de la imatge de la ciutat a tot el món.

Per aquest motiu es construïren diferents viles olímpiques per als atletes, al Poblenou, Montigalà (Badalona), entre altres.

Taula de continguts [amaga]
1 Ciutats candidates
2 Elements dels Jocs
2.1 Mascota olímpica
2.2 Torxa olímpica
2.3 Música
2.4 Imatge i identitat corporativa
3 Cerimònies
3.1Cerimònia d'Obertura
3.2 Cerimònia de clausura
4 Comitès olímpics participants
5 Instal·lacions esportives
6 Competició
6.1 Esports
6.2 Calendari
6.3 Medaller
6.4 Medallistes més guardonats
7 Referències
8 Vegeu també
9 Enllaços externs
Ciutats candidates
La seu de la XXV edició dels Jocs Olímpics d'estiu es va triar entre les diferents candidates a la 91a Sessió del Comitè OlímpicInternacional, celebrada el 17 d'octubre de 1986 a Lausana, Suïssa. Aquests van ser els resultats de les votacions:[1]

Ciutat Ronda 1 Ronda 2 Ronda 3
Barcelona 29 37 47
París 19 20 23
Belgrad 13 11 5
Brisbane 11 9 10
Birmingham 8 8 -
Amsterdam 5 - -
Elements dels Jocs
Mascota olímpica
Article principal: Cobi
La mascota olímpica escollida per a representar els Jocs fou Cobi, un gos d'aturacatalà dissenyat en estil cubista pel valencià Xavier Mariscal. La seva presentació es féu el 1987 i el seu nom prové del COOB, el Comitè Organitzador de les Olimpíades de Barcelona.

Torxa olímpica
Article principal: Torxa olímpica dels Jocs Olímpics d'estiu de 1992
La torxa olímpica dels Jocs Olímpics d'estiu de 1992 fou dissenyada pel català André Ricard. En ella hi figura el lema "XXV...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • MINERALES
  • MINERALES
  • minerales
  • MINERALES
  • Minerales
  • minerales
  • minerales
  • Minerales

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS