minerales

Páginas: 4 (800 palabras) Publicado: 3 de marzo de 2014

















Que és un núvol?
Un núvol és un volum d'aire que es veuperquè conté moltes i minúscules gotes d’aigua, cristalls de gel o una combinació d'aquests elements. En la meteorologia, un núvol  és un conjunt de gotes d'aigua o cristalls de gel a l'atmosfera, sobrede la superfície terrestre.
Els núvols es formaran quan el vapor d'aigua contingut en l'aire canviï d'estat i passi a ser líquid o sòlid.
Les gotes dels núvols tenen una mida molt més petita queles gotes de pluja, entre 0,001 i 0,1 mil·límetres.
Quan una massa d'aire s'eleva i es refreda perd capacitat per retenir aigua. I si arriba a saturar-se, el vapor d'aigua contingut en l'aire escondensarà i formarà gotetes d'aigua, si la temperatura és inferior als 0ºC les gotes d’aigua es transformaran en sòlid.
Els núvols es veuen blancs perquè el sol passa per les gotes d’aigua i es tornenblancs però en canvi els de tempesta es tan dens el núvol que no passa la llum solar.




Tipus de núvol.


Cirrus: compost de cristalls de gel i que es caracteritza per bandes primes ifines. A vegades aquests núvols "de flocs" són tan extenses que virtualment resulten indistingibles una de les altres, formant una fulla o vel anomenat cirrostratus. Algunes vegades la convecció a altesaltituds produeixen una altra forma de cirrus, anomenades Cirrocumulus.
Cirrostratus: sol veures representat com una espècie de ratlles blanquinosos, de vegades tapa tot el cel. Són núvols alts(de 6 a 12 km) d'alçada. Els Cirrostratus anuncien pluges o nevades.

Altostratus: caracteritzats per estar formats per grans làmines, uniformement grisoses, però d'un to més clar que el delsnimbostratus i més fosc que el dels cirrostratus.

Altocumulus:  es caracteritza per que son els elements individuals són més llargs i foscs que els cirrocúmulus i més petits que els estratocúmulus....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • MINERALES
  • MINERALES
  • minerales
  • MINERALES
  • Minerales
  • minerales
  • minerales
  • Minerales

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS