mineraleschulischulis

Páginas: 4 (890 palabras) Publicado: 23 de mayo de 2013
Materials metàl.lics. Propietasts dels materials

Ferro: El ferro és un element químic de nombre atòmic 26 situat en el grup 8 de la taula periòdica. Se simbolitza com Fe. Aquest metall detransició és el quart element més abundant en l'escorça terrestre,[4] representant un 5% i, entre els metalls, només l'alumini és més abundant. Igualment és un dels elements més importants del'Univers, i el nucli de la Terra està format principalment per ferro iníquel, generant en moure's.

Acer: L’acer és un material metàl·lic format bàsicament per un aliatge de ferro amb una micade carboni i de vegades alguns additius. La quantitat de carboni no supera el 2,1% en pes[note 1] del total de ferro i carboni, sent entre 0,2% i 0,3% els percentatges habituals.

Fosa: Es denomina fosa alprocés de fabricació de peces, comunament metàl·liques (encara que també es fa amb plàstics), consistent enfondre un material i introduir-lo en una cavitat anomenada motlle, on es solidificaElprocés tradicional és la fosa en sorra, per ser aquesta un material refractari molt abundant en la naturalesa i que, barrejada ambargila, adquireix cohesió i moldeabilidad sense perdre la permeabilitatque possibilita evacuar els gas és del motlle alhora que s'aboca el metall fos.

Coure: El coure (del llatí cuprum), de símbol Cu, és un element químic de nombre atòmic 29, i és undels metalls més importants. En l'època dels antics romans s'obtenia el coure principalment de Xipre (Cyprus en llatí), d'on prové el nom del metall ja que cyprium que vol dir (metall)de Xipre, és el genitiude Cyprus, més tard la paraula cyprium es va escurçar per quedar сuprum i d'aquí ha evolucionat al coure en català. Es tracta d'un metall de transició de coloració rogenca i brillantor metàl·lica que,juntament amb la plata i l'or, forma part de l'anomenat grup 11 de la taula periòdica, caracteritzat perquè són els millors conductors d'electricitat. Gràcies a la seva alta conductivitat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS