Minimal14

Páginas: 6 (1401 palabras) Publicado: 12 de febrero de 2013
“L'evolució del maquinari i el programari en les etapes de la informàtica”





1


Els elements de maquinari de la computació s' han anat millorant durant l'història . Aquesta millora ha fet que la tecnología, se desenvolupes per tot el mon.
Els ordinadors fan comoditats a la població cada vegada més grans.

PRIMERES CALCULADORES :
Els primers indicis de càlcul numèric vanser utilitzats el 3000 aC pels babilonis, que vivien a l'Antiga Mesopotàmia . Les primeres calculadores tenien unes xicotetes boles fetes de llavors o xicotetes pedres que utilitzaven per fer els seus comptes juntan-les en carrils de canya. Més tart, els xinesos van desenvolupar l'àbac, amb el que feien càlculs ràpids . Aquest aparell tenia un marc de fusta i cables, amb boles foradades quecorrien d'esquerra a dreta. Al segle XVII John Napier, va inventar un palet amb nombres impresos que podiea fer operacions de multiplicació i divisió. Basat en els logaritmes neperians, William Oughtred va inventar al 1610 un regle que mitjançant sumes i restes permetia càlculs aritmètics. Al 1617, Wilhelm Schickard, va fer una primera calculadora que podiasumar restar, multiplicar i dividir. Al1642, Blaise Pascal va inventar el primer calculador mecànic, la pascalina. Trenta anys després el Gottfried Wilhelm Leibniz va inventar una màquina de càlcul que podia multiplicar, dividir i obtenir arrels quadrades en sistema binari.

1801: TARGETES PERFORADES:

Al 1801 el francès Joseph Marie Jacquard, va fera un mecanisme de targetes perforades per controlar el dibuix fet pels fils de lesteles per una màquina de teixir. Aquestes plantilles metàl·lics perforats permetien programar les puntes del teixit, aconseguint obtenir una diversitat de trames i figures. En Charles Babbage (1793-1871) va fer un motor que permetia sumar, multiplicar i dividir una velocitat de 60 sumes cadaminut. Al 1843 Ada Byron (1815-1851) va suggerir la idea que les targetes perforades s'adaptessin demanera que el motor de Babbage repetís certes operacions. Al 1879, Herman Hollerith, va ser contractat a les oficines del cens nord-americà i va fer un sistema de còmput utilitzant targetes perforades. Hollerith va abandonar oficines del cens al 1896 per fundar la seva pròpia Companyia: la Tabulating Machine Company. Al 1900 havia fet una màquina que podia classificar 300 targetes per minut.

2COMPUTADORS ANALÒGICS AVANÇATS:

Antes de la Segona Guerra Mundial, els ordinadors eren considerats l'"estat de l'art", i molts creien que era el futur de la computació.

PRIMERS COMPUTADORS DIGITALS :

Durant la II Guerra Mundial, un equip de científics i matemàtics que treballaven a Bletchley Park, al nord de Londres, van crear el primer ordinador digital totalment electrònic: elCOLOSSUS.





3



El 1943, COLOSSUS ja era operatiu i va ser utilitzat per l'equip de científics que dirigia el matemàtic britànic Alan Mathison Turing per descodificar els missatges de ràdio xifrats dels alemanys. John Vincent Atanasoff, va començar a considerar que es podia construir un calculador digital. Va pensar que la màquina tindria operar en sistema binari, i fer els càlculsdiferent de les calculadores mecàniques. Consell d'Investigació de l'Estat de Iowa, va demanar la cooperació de Clifford Berry els materials per a un model experimental.Mes tard va rebre donacions de 6460 dòlars. Este primer aparell va ser conegut com ABC Atanasoff- Berry-Computer.

ORDENADOR Z3 :

L'ordinador Z3, feta per Konrad Zuse, va ser la primera màquina programable i completamentautomàtica. Estava feta amb 2200 relés, tenia una freqüència de refresc sobre uns 5 Hz, i una longitud de resposta de 22 bits. Els càlculs eren fets amb aritmètica .La màquina va ser acabada el 1941 (el 12 de maig va ser presentada als científics a Berlín). El Z3 original va ser destruït el 1944 durant un bombardeig aliat de Berlín. Una rèplica va ser construïda als 60 per la companyia del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS