Miquel Barcelo

Páginas: 11 (2549 palabras) Publicado: 12 de noviembre de 2012
- Sobre l’observació de l’activitat (Sol Lewit)

Descripció de l’activitat
Colors i formes en moviment
Per començar l’educadora guarda les jaquetes dels nens. Acte seguit els demana que seguin tots en un raconet en front del mural de Sol Lewitt.
Abans de començar l’activitat fa una mica d’explicació molt dinàmica, els fa participar fent-los preguntes perquè li donin peu a l’explicació.L’objectiu és que els Infants representin amb el seu cos el mural de Sol Lewitt en una catifa blava, amb els diferents color i formes.
Perquè es fixin en els colors del mural els va preguntant per ordre d’aparició, que trobem a la vida quotidiana que sempre és d’aquest mateix color, per exemple que hi ha de color blau ( piscina, cel... I qui l’encertava li donava una samarreta d’aquest color, perdesprés representar-lo al mural.
Al finalitzar aquesta primera part i tots els nens tenen una samarreta de color, els fa concentrar per “convertir-se” en colors i formes per representar millor el mural.
Per explicar les formes els hi diu primer ben recta o corba una determinada part del cos, va passant per totes les parts... I finalment ho fan amb tot el cos, i així també amb gros i prim, a dalt iabaix etc. (més extens Organització i participació...).
Després els fa resseguir el mural amb un dit, amb la llengua, amb el colze...
Mirant el mural els va preguntant l’ordre dels colors i els va col·locant, tots els grisos, tots els taronges, tots els blaus etc.

Un cop col·locats han de posar en pràctica tot lo après anteriorment, han d’anar fent amb el cos la línia en punxa o corba, grossa oprima, a dalt o abaix... segons el ritme que vagi marcant ella amb l’ou i quan deixi de sacsejar-lo, hauran de parar.
I al finalitzar els torna a demanar que s’asseguin i fan com una posada en comú en la que els pregunta quin nom volen possar-li al seu mural, donen idees... I ella els diu que Sol Lewitt va posar-li SPLAT.

Comentari sobre l’educadora i els Infants (Organització,participació...)
L’educadora ho tenia tot molt ben organitzat ja que per aconseguir el resultat final, que era que els Infants dibuixessin amb formes i colors, utilitzant el seu cos, el mural de Sol Lewitt, anava fent-ho pas a pas. Primer va introduir els colors del mural de forma dinàmica, preguntava quin color del mural tocava i preguntava coses que sempre eren d’aquest color i a qui l’encertava li donava lasamarreta d’aquest color. Quan el color era complicat, com per exemple el lila , busca alternatives com dir-los que busquin a un company que porti alguna cosa de color lila posada.
En això hi havia alguns nens que tota l’estona sobresortien i eren els que més parlaven i més encertaven i uns altres que no deien res.
Després perquè es relaxessin i es concentressin més en el que anaven a fer elsva fer una concentració màgica, arrel de la qual es convertirien en colors i deixarien de ser nens/es. Molt ben pensat perquè els nens es fiquin més en el paper i se centrin i connectin amb el moviment del seu cos.

Tots els nens es mostraven molt participatius i alerta a les explicacions i noves “ordes” de l’educadora i les realitzaven amb agrat.
A vegades s’esveraven una mica, però ràpidamentles tutores o l’educadora els tornaven a fer atendre.

Vaig trobar molt correcte també que l’educadora en tot moment els feia participants actius. Abans d’explicar, preguntava, donava pistes... I ella mateixa realitzava, com a model, alhora que els nens, els moviments que els demanava.

Finalment al preguntar quin nom volien posar al seu mural quasi tots deien el seu nom propi.

-Sobre l’espai del museu
Descripció i comentari general
El CaixaForum Barcelona és un centre cultural creat per la Caixa d'Estalvis i Pensions de Barcelona com a part de la seva fundació cultural (Fundació "La Caixa").
Està dirigit a tots els públics i es basa en una àmplia gamma de factors socials, culturals i educatius. Està situat als peus de Montjuïc a Barcelona i ubicat a l'antiga...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • pasodoble miquel barcelo
  • Miquel Barceló
  • Miquel Barcelo
  • Sobre miquel barcelo
  • Barceló
  • Barcelo
  • Barcel
  • barcel

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS