Miquel Mar I Pol Valen

Páginas: 5 (1196 palabras) Publicado: 10 de abril de 2015
Exercici 1
Realisme històric:
La fàbrica, La fàbrica. L'he escollit perquè parla de la vida dels treballadors de la fàbrica i de com esta ha anant evolucionant, de les seues tasques. Descriu una mica aquesta fàbrica, on en treballà.
L'any mil nou-cents vint-i-cinc jo encara
no havia nascut. Això vol dir
que, segons com es miri, molts dels fets

Irrupció de la malaltia:
Vint-i-set poemes en trestemps. L'he escollit perque està parlant de com sent la enfermetat, de com l'impedeix fer vida normal o activitats tan simples com cordar-se les sabates.
El més difícil, doncs, és sobreviure
amb escates de vidre a les entranyes,
amb plom, en lloc de sang, a dins les venes.

Poesia vitalista:
Quadern de vacances. D'aquesta mort. He escollit aquest poema perque l'autor ja ha acceptat la mort, i noen te por, per tant ara es preocupa per petites coses com morirse sense que açó siga un fet important per als demés. També diu que li acompanyarà tot aquell que llisca la seua obra.
D'aquesta mort que moro en moriran
tants aquells que em llegeixin com els altres
que no llegir-me no eximeix ningú

Poesia amorosa:
Estimada Marta. XIV. Aquest poema expressa la pena que sent l'autor per la mort de laseua dona, i conta el que farà per recordar-la, cridarà el seu nom als llocs on te records junts, i pensarà en ella amb goig.

Reposes, Marta i ara tanco els ulls
per pensar-te, per veure't. Focs llunyans
i músiques i festes pel teu cos.





Poesia a partir del 90:

Llibre de les solituds. Requisitòria. La primera linia d'aquest poema ja indica el desconcert de l'autor, pero si continuem buscant,trobem mes indicaciones del desconcert que caracteritza aquesta etapa a l'últim vers, on es pregunta que fa tan allunyat de si mateix

Que hi faig aquí? I aquesta gent, qui són?
Com si no fos aquell que sempre he estat,
ara el present es gira contra meu

Exercici 2
Opció A

Em declaro vençut.
A aquest poema l'autor ja no te força per continuar lluitant contra l'enfermetat, que l'està matant perdins. La pena que té, farà que els seus próxims versos siguen enyorosos, que viurà cada dia en somort, es a dir, sabent que li queda poc per morir i que tal vegada cada dia sea l'últim. La seua obra serà el seu mes sòlid tresor, i la llega als lectors. Per últim, demana que el claven de peu a terra cara al sòl cuan mora, per tal que se l'iluminen els ulls i parega que encara viu. L'he escollitperque te molt de sentiment a cada vers, i deixa vore com l'enfermetat finalment li ha guanyant la voluntat.

Lletra a dolors
Aquest poema em pareix el millor de tota l'antologia poética de Miquel Martí i Pol. Es molt bonic, i està ple de sentiment, de tristessa causada per la pérdua de la seua dona. Aquest poema tracta de que a l'autor se li fa imposible oblidar-se de la seua dona morta, que li ocupael pensament constantment. El que li dol a Martí i Pol es no poder compartir mai més la vida amb la seua dona, més que per la mort mateixa, no poder compartir tampoc els petits moments de la vida com partir-se el pa. Li dedica aquest poema, dient-li que ella sempre estarà en tot el que ell faça, en totos els projectes, viatges etc. La vida continua, i encara que fisicament ella no esté, per aell, estarà present en totes parts.



L'adolescent
Aquest poema tracta de com l'autor, ha vist una adolescent desde darrere d'una cortina. Aquesta adolescent es para davant d'aquesta, i després duns instants, ha représ el camí i s'ha anat. Ell s'enamora d'eixa noia de llarga cabellera, de cos bell i de mirada suau, mentre la contemplaba sense que ella ho sabés. Ara sols li queda el record, plasmaten aquest poema junt l'impuls amb que ha sigut obsequiat.

Absència
Aquest poema torna a parlar de l'enyorança que sent l'autor per la seua dona. L'autor mitjançant una metàfora, expressa que busca un remei que cure la seua melanyia, mitjançant una "cuirassa". Quan escriu, la seua dona està present a cada vers, perque tots estàn dedicats a ella, i perque els poemes son una forma que permet que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Miquel martí i pol
  • Miquel marti i pol
  • Miquel Marti I Pol
  • Miquel marti i pol
  • Miquel marti i pol
  • Miquel Martí I Pol
  • Elionor de miquel martí i pol
  • miquel marti i pol , l'elionor

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS