Miquel Martí i Pol- Estimada Marta

Páginas: 2 (352 palabras) Publicado: 13 de noviembre de 2013


COMENTARI DE POEMA


Miquel Martí i Pol és un poeta, escriptor i traductor espanyol en llengua catalana.
Als catorze anys va començar a treballar a les oficines de la fàbricatèxtil Tecla Sala, on ja hi treballava la seva mare. Als dinou anys cau malalt de tuberculosi pulmonar, que l'obliga a passar un any al llit, període en el qual llegirà moltíssim. El 1954 guanya el premiÓssa Menor amb Paraules al vent. El 1956 es casa amb Dolors Feixas, amb qui tindrà una filla i un fill, comença a traduir i inicia una sèrie d'activitats públiques: dóna conferències, canta al costatde membres de la Nova Cançó, col · labora en revistes...
Va escriure: Vint-i-set poemes en tres temps (1972), La pell del violí (1974), Cinc esgrafiats a la mateixa paret (1975), Llibre dels sissentits (1974) i Quadern de vacances (1976). El reconeixement públic li arriba amb la publicació a Llibres del Mall dels seus tres llibres de poesia L'arrel i l'escorça, El Llarg viatge i Amb vidres a lasang, així com amb Estimada Marta, el 1978. Intèrprets com Celdoni Fonoll, Lluís Llach, Maria Cinta o Maria del Mar Bonet han musicat les seves poesies. Part de la seva obra ha estat traduïda a més de15 llengües.
La seva trajectòria ha estat llargament guardonada i reconeguda, entre d'altres, amb el Premi Ciutat de Barcelona (tant de traducció com de poesia), la Creu de Sant Jordi (1983), elPremi d'Honor de les Lletres Catalanes (1991), el Premi Nacional de Literatura (1998) i la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya (1999).
Estimada Marta, en especial, és un poema que tracta d’unamor apassionat. L’autor mostra els seus sentiments per la Marta, els mostra ben segur de que no hi haurà res que els separi, que estaran sempre junts. Per aquesta raó, se’ns presenta un poema forçapossessiu, ja que no hi ha distancia entre ells.
Té dues parts, en la 1a es declara de manera més indirecta i a la segona ja li diu clarament a ella el que sent, aquell sentiment de passió que li té....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Miquel marti i pol
  • Miquel martí i pol
  • Miquel Marti I Pol
  • Miquel marti i pol
  • Miquel Martí I Pol
  • Miquel marti i pol
  • miquel marti i pol , l'elionor
  • L'Elionor; Miquel Martí i Pol

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS