Miquel Martí I Pol

Páginas: 2 (309 palabras) Publicado: 5 de noviembre de 2015
Miquel Martí i Pol:
(1929-2003) va entrar a treballar a la fàbrica del seu poble als 14 anys. Dos anys després va patir una malaltia anomenada esclerosi múltiple que el va obligara passar un any al llit i que li va permetre llegir abundosament. Treballarà prop de trenta anys a la fàbrica, fins que el 1973 l'esclerosi múltiple el converteix en un pensionistade gran invalidesa i enceta uns anys de reclusió. Va començar a escriure al 1948, iniciant una primera etapa creativa, on va escriure set reculls de poemes i un de proses, un delsquals La Fàbrica
Literatura de postguerra:
Aquesta època va significar per a la literatura catalana la desaparició de moltes institucions de periòdics, editorials… i del català perculpa del franquisme. Molts poetes van haver de exiliar a altres països per culpa d’això. Objectius:
Salvar la llengua.
Recuperar el prestigi social i cultural de la literaturacatalana, perdut amb la victòria franquista .
Recuperar la creació cultural i reviure els contactes culturals.
Lluitar contra els que havien claudicat amb el règim, fos ideològicament ofos lingüísticament

Característiques generals de la seva poesia
La poesia de Miquel Martí i Pol és una poesia fortament autobiogràfica. A partir del 1970, que pateix la malaltia i nopot fer res, escriu de temes d’amor ,desig i mort.
L’Elionor:
“L’Elionor” va forma part d’un recull de poemes, escrit l’any 1958-1959, anomenat La Fàbrica, seguia un gènererealista. Es tracta d’un poema de versos lliures, per tant irregulars i sense rima.
Elionor, una dona que se sent buida i rep el consell de casar-se i tenir fills, i així ho fa. Però, quanla seva filla compleix els 14 anys ha de començar a treballar, de tal manera que la situació d’Elionor es repetirà en els seus fills  formant, així, un espiral que no acaba mai.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Miquel martí i pol
  • Miquel Marti I Pol
  • Miquel marti i pol
  • Miquel Martí I Pol
  • Miquel marti i pol
  • miquel marti i pol , l'elionor
  • L'Elionor; Miquel Martí i Pol
  • Elionor de miquel martí i pol

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS