Mirall trencat

Páginas: 26 (6372 palabras) Publicado: 9 de enero de 2011
1ra PART: Cap. I (Una joia de valor) Pags: 39-50

A la primera part se’ns presenta la situació, podem saber qui es la Teresa, qui es el senyor Nicolau, el senyor rovira i en vicenç.

Aquí vegem com el Senyor Nicolau es un vell però molt molt ric, el que li porta el carruatge es en Vicenç, li té plena confiança, li volia fer un obsequi a Teresa, celebraren mig any de casats li volia regalar unarmari japonès de laca negra, però no li va agradar. Li va fer un altre regal. Apareix el carrer del portal de l’Àngel, el carrer de Fontanella i Passeig de Gràcia, de Barcelona. El senyor Nicolau (Rovira) es dirigeix a una joieria amb la seva dona, a comprar-li la peça més cara, demanan que els hi atenguin el senyor Begú, el amo de la joieria, li dona la mes cara i se’n van. (es una redona derobins entrellaçada amb dues rodones de diamants, fermall).

Al cap de 2 o 3 setmanes, Teresa, com que el seu marit era refredat, aprofita l’ocasió per anar a la joieria i fer un canvi, de manera que li tornan una part del diners i els porta a casa de la seva tieta Adela, que li està cuidant el seu fill. Diu que algun dia el senyor Rovira se n’adonarà que es gasta els diners molt rapidament. Elpare de la criatura era Miquel Masdéu, que era casat i no tenia gaires diners, així que com la seva dona no podia tenir fills, ells se’l quedarien.

Teresa arriba a la seva casa y es ficà al llit, comença a plorar i li pregunta a la Felicia (criada, i portera) si havia vist la seva agulla, no la havia vist. Nicolau va anar a veure a la seva dona, tenia la cara blanca, li va dir xk no li haviacontat el k li havia pasat. Un matí agafen el cotxe i van anar a la joieria Begú per comprar-li un altre fermall igual, se’l va compra.

Aquella primavera Teresa apadrina al seu fill, ella acompañada de Rovira sin venta un envolic x no dir-li la veritat, Masdeú li dona les gràcies x tot.

Personatges:

Senyor Nicolau Rovira: es un vell amb molts calers, que ha vist la Teresa, una jove i que comsap que no s’enamorarà d’ell, nomès li pot oferir riqueses.

Teresa Goday de Rovira: Es filla d’una peixatera que te una parada a la Boqueria, aquell hivern que ella el va conèixer, (ell la va veure des de la terrassa del liceu agafada del braç d’una amiga) va morir la seva mare, va donar el seu fill a una de les seves tietes d’amagat i va acceptar casar-s’hi.

Vicenç: es el cotxer del senyorNicolau.

El senyor Begú: es el amo de la joieria a la qual ells compren el fermall, 50 anys.

Miquel Masdéu: es un home casat, amb una dona que no pot tenir fills, es el pare del fill de la Teresa, i es guanya la vida encenent i apagant fanals.

1r PART: Cap. II (Bàrbara), pags: 51-59.

Salvador Valldaura va veure a una noia tocar el violí, li agradaba no li treia els ulls de sota en totala nit. parlava amb Quim i el seu company Joaquin Bergadà. Valldaura li agradava molt aquella noia.
L’endemà Valldaura inità en Quim al restaurant i li va parlar de la dona de Salzburg. En Quim li va dir k era parenta d’un amic seu, es diu Bàrbara i a vagades va a berenar a Dehmal.
Joaquim Bergadà i Valldaura arriben a Dehmel, la Bàrbara i el seu cosí ja i eren. En Quim els presentà. Ella noparlaba quasi, escoltaba. Es van aixecar i Valldaura aprofita per preguntar-li si el diumenge a la tarda voldria anar a passejar amb ell, aceptà. Quan es quedà ella sol va a una floristeria y encarregà k portessin cada día violetes a ella.

El diumenge Valldaura la va a buscar en cotxe. Ella li va explicar k vivia amb els seus avis, la seva mare era molt bonica amb cabells llargs, quan tenia 6anys la seva mare va fugir amb el seu estimat i vivia a Italia. El seu pare viatjava molt i el veia molt poc. El seu avi li va ensenyar a tocar el violí. Despres Barbara era la primera vegada k li regalaven flors. Valldaura para el cotxe per camina una mica. Ella va agafar una violeta i ell la besa, van tornar al cotxe i van kedar x sopar l’endemà.

Al bar Valldaura li va dir al maitre k neteges...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mirall trencat
  • Mirall trencat
  • mirall trencat
  • Mirall trencat
  • Mirall trencat
  • Mirall trencat
  • Mirall trencat
  • Mirall trencat

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS