Mire

Páginas: 4 (899 palabras) Publicado: 21 de octubre de 2013
El món sensible és el món al qual tenim accés a través dels sentits. Hi ha dos tipus d'entitats: les ombres i imatges dels objectes, i els objectes físics.
Els objectes físics són canviants pel quequalsevol coneixement sobre ells és relatiu i temporal.
Aquest món no és veritablement real, sinó que és el món de la multiplicitat, del canvi i l'esdevenir. Com diria Heràclit, pura contradicció.El món sensible és una còpia defectuosa del món intel·ligible.
En àmbit de coneixement (que en parlaran el grup següent), el món sensible donaria pas a la imaginació (imatges dels objectes materials)i a la creença (objectes materials).
El món sensible és una còpia defectuosa del món intel·ligible, una aproximació sempre imperfecta de les idees o definicions.
I cap home podrà mai sersuficientment capaç per definir el món intel·ligible.
Plató coincideix amb Heraclit en que la realitat que ens envolta varia, però Plató aquesta realitat la defineix com una mera part de tot aquest conjunt, noestà d'acord amb Parmenides en que tot el que veiem siguin només i únicament il·lusions, Plató li dona una certa importància el poder reconéixer una part del que ens envolta, encara que el seu graude realitat no pugui comparar-se al de les idees ha de tenir alguna consistència, i no pot ser assimilat simplement al no-res.

Món Intel·ligible
Quan parlem de món real, ens referim al mónmaterial (el que es pot veure i tocar), però Plató afirma que hi ha un altre realitat que és de caràcter immaterial i és l’autèntica.
Segons Plató, el món intel·ligible és el que justifica l’existència delmón sensible i en permet el coneixement.
El Món Intel·ligible o Món de les Idees correspon a la realitat autèntica.
A aquest món, no s’hi pot accedir a partir dels sentits, sinó que s’hi arribagracies al us de la Raó, aquest punt està d'acord tant amb Heràclit com amb Parmènides; un home és un objecte material, físic, per tant podríem dir que pertany al món sensible, però quan comença a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • la mirada
  • LA MIR
  • Mira
  • La mira
  • Mire
  • mira
  • la mirada
  • Las Miradas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS