mis cosas

Páginas: 4 (977 palabras) Publicado: 4 de marzo de 2014




CIUTADANIA

INVICTUS I MARTIN LUTHER KING



INVICTUS
Dóna resposta a les preguntes següents. Redacta de la millor forma possible. Cuida la teva expressió i ortografia!!
1) Què ésl’apartheid? Què vol dir?
L'apartheid va ser el sistema de segregació racial a Sud-àfrica i Namíbia, llavors part de Sud-àfrica, en vigor fins al 1992. Va ser cridat així perquè significa "separació" enafrikaans, llengua germànica, derivada de l'holandès, parlada principalment a Sud-àfrica i Namíbia.
Aquest sistema consistia bàsicament en la creació de llocs separats tant habitacionals com d'estudio d'esbarjo per als diferents grups racials, al poder exclusiu dels blancs per exercir el vot i en la prohibició de matrimonis o fins i tot relacions sexuals entre blancs i negres. El seu propòsitera conservar el poder per la minoria blanca, 21% de la població, que en altres condicions hauria perdut la seva posició de privilegi. Va estar en vigor fins als anys noranta, sent el 1992 l'últimavegada en què només van votar plenament els blancs.
2) Qui és Nelson Mandela? Quina és la seva lluita? A favor de qui i per què?
Nelson Rolihlahla Mandela conegut al seu país, Sud-àfrica, com Madiba vaser advocat i polític sud-africà. Després d'estar pres per més de 27 anys complint una condemna que era de per vida, Nelson Mandela va ser alliberat, va rebre el Premi Nobel de la Pau i va ser electedemocràticament com a president del seu país
Després de la creació del Partit Nacional Sud-africà el 1948, amb la seva política de segregació racial, (l'apartheid), Mandela cobra importància dinsdel Congrés Nacional Africà, especialment en la Campanya de desobediència civil de 1952, i el Congrés del Poble de 1955, en el qual l'adopció de la "Carta de la Llibertat" proveeix el programaprincipal en la causa contra l'apartheid.
Estava a favor dels negres i dels blancs perquè ell volia la pau entre els dos.

3) Quins aspectes veus en la pel·lícula que reflecteixen la separació entre...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • cosas de cosas
  • cosa cosa
  • Cosas Cosas
  • Cosas de cosas
  • Cosas de otras cosas...
  • Cosas de cosas
  • los cosos de los cosos
  • la cosa de la cosa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS