Mite Caverna Plató

Páginas: 2 (402 palabras) Publicado: 7 de enero de 2014
1r Bat B

Mite de la caverna.

El problema del coneixement , que és el que Plató tracta de resoldre a través del Mite de la caverna , és que a través del coneixement l'home pot alliberar-se deles cadenes del món sensible i accedir al món intel·ligible. Plató pensava que l'ànima es dividia en tres parts: una racional (saviesa), una altra irascible (valentia) i una altra concupiscible(temprança).
La caverna representa la nostra societat, i sobre com ens sentim en ella o si podem sortir-ne. Hem de ser nosaltres mateixos , per crear el nostre pensament crític, demostrar que pensem iopinem. Podem identificar en l'actualitat el mite amb els mitjans de comunicació. Aquests ens mostren només el que volen fer-nos veure i , de vegades , fins i tot distorsionen la realitat fent-nos creureuna publicitat enganyosa. Només donarem el pas al món intel·lectual quan comencem a reflexionar i a treure conclusions. Antigament molts dels nostres antecessors, no han tingut una educació adequada ihan sortit endavant amb les seves vides, han desenvolupats per si sols uns valors. Avui dia els joves vivim en un món material , que estem acostumats a tenir tot el que volem i molts no saben el quecosta aconseguir-ho. Segons Plató no podem estar més allunyats de la realitat, ja que les ombres que rebien els homes en la caverna no eren la realitat , sinó un reflex incorrecte. Actualment aquestreflex serien els objectes de consum. Per sortir d'aquest món irreal i material hauríem d’escapar al món de les idees.
En la societat actual, desprestigiem o ens separem d’aquella persona que intentaescapar del nostre món irreal materialista que no ens portarà enlloc. Per exemple, podem comparar un centre comercial amb la caverna de Plató, ja que les ombres de les quals ell parlava han estatsubstituïdes per objectes de consum . Això s'ha produït perquè la majoria de les persones pensen que per poder ser feliç l'únic que es necessita és adquirir tots aquells béns que es poden oferir en un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El mite de la caverna de Plató
  • Plat N El Mito De La Caverna
  • EL MITO DE LA CAVERNA DE PLAT N
  • El mito de la caverna de Plat n
  • Ensayo mito de la caverna plato
  • Cuestionario De El Mito De La Caverna Plat N
  • El Mito de la Caverna de Plat n
  • Mito de la caverna

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS