MITES ROMANS D'AMOR

Páginas: 3 (535 palabras) Publicado: 6 de noviembre de 2013
MITES ROMANS D’AMOR
Floris i Blancaflor: són dos joves predestinats a l'amor des del dia del seu naixement, però es troben obligats a separar-se a causa de les seves religions, que són oposades.Tisbe i Príam: són dos joves que vivien un al costat de l'altre i, encara que els seus pares els ho havien prohibit, mantenien el contacte gràcies a una esquerda que van trobar a la paret que separavales cases. Van decidir escapar-se junts però per desgràcia van acabar els dos suïcidant-se.
Enees i Dido: Dido és la reina de Càrtago, que suïcida per Enees, que, indiferent a la seva passió,decideix abandonar-la per anar a fundar Roma.
Tristany i Isolda: tracta sobre una jove princesa i d’un cavaller de la Taula Rodona. Un dia, prenen una poció d’amor per error i s’enamoren apassionadament,però, al cap d’uns anys, quan se’ls acaba l’efecte de la poció, tornen a les seves vides d’abans com si res hagués passat.
Reina Ginebra i Lancelot: Ginebra era la dona del rei Artur , però Ginebras’enamora de Lancelot, un dels cavallers de la Taula Rodona. El rei Artur es dona conte del que esta passant i condemna amb pena de mort a la reina i a Lancelot l’expulsa del regne.

Prometeu iPandora

Prometeu és el benefactor de la humanitat en la mitologia grega. Era fill del tità Jàpet i de l'oceànide Clímene. Segons una tradició fins i tot va ser ell qui va crear els homes, modelant-losamb fang a la imatge dels déus, mentre que el seu germà Epimeteu modelava les bèsties. Va instituir el primer sacrifici com un pacte entre els homes i els déus: Prometeu va matar un bou i va repartirles seves restes en dos munts: en un hi havia la carn i les entranyes, en l'altre els ossos i el greix coberts de la pell. Va donar a triar a Zeus quin dels dos munts preferia i Zeus va escollir elsegon. Així va quedar establert per sempre més el ritual del sacrifici: els homes celebren un banquet amb la carn de les víctimes, mentre cremen els ossos i el greix per als déus.

Però Zeus, irat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • història d'amor
  • Analiza Romanse
  • Emperadors Romans
  • temples romans
  • noms romans
  • Marriage d'Amor
  • Romanse del feo
  • El romanse

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS