.,mkjnbhgvf

Páginas: 6 (1309 palabras) Publicado: 7 de mayo de 2014
1. CONTEXTUALIZACIÓ
Tracta d'una tragèdia romántica escrita duran la primera etapa de Guimerà com a escriptor, que arriba fins l'any 1890. Está escrita en vers i és de tipus historicoromàntic. En ella ja s'aprecien els trets principal del seu teatre com, per exemple, els conflictes interns dels personatges, que es mouen en ambients romàntics.l'acció de Mar i cel se situa en alta mar durant laprimera meitat del segle XVII. L'obra explica l'amor impossible entre unpirata musulmà i una noia cristiana.L'obra teatral compta amb tres actes i està escrita en decasíl·labs blancs.
·Situació de tensió per les paraules i els diferents canvis d’actitud dels personatges
En auquet fragment s’explika el canvi entre els personatges de Blanca i Saïd ja que desperta interés per part de Saïd i Blancas’emociona per les paraules d’el home. Es un fragment desisiu ja que apartir d’aquet hi haura un sentiment de amor entre aquets dos personatges.

2. TEMA
Aquet fragment tracta sobre la historia de la infancia que te Saïd i de tot el sufriment que te ademes ens explika que la mare de Saïd va demanar venjan-sa. Explica que els seus pares van ser accecinats per a cristians que els van fer fora deValencia.
Tracten sobre la infancia de Saïd, els sentiments de Blanca al escoltar les paraules de Saïd, Ferran intenta neutrlitzar la situación.

3. ESTRUCTURA
PART 1: En el primera part el personatge Saïd es mostra molt despreciatiu amb els cristians, Saïd mes tard es veu despenjant el punyal de creu i el llença al terra.

PART 2: Saïd explica la seva historia de quan era petit tot el queva sufri i va pasar-li als seus pares. Els seus pares van ser aseccinats per els cristians aixo a Saïd el fa mostra tristesa i s’entristeix. Blanca s’entristeix i acaba plorant.

PART 3: Saïd en recorda les paraules de se mare i la promesa que li va fer i es fica despresiatiu mentres Blanca segeix plorant i el pare de Blanca Carles amb molta indiganació li pregunta que perquè plora Saïd quan huveu es sorpren que ella plori per la seva historia Ferran intenta calmar els dos bandols perquè no hi hagin problemas i sempre fican una mica de ironia.
· En el primer fragment hi ha bastanta tensió ja que es comença a desenvolupar el perquè de tota la historia de Saïd. En el segon fragment hi ha el momento culminan que es quan explica tota la historia i els personatges començen a expresar elque senten. En el tercer fragment no hi ha ningún tipu de climax seria el desens de la tensió.

4. PERSONATGES
· Saïd: És el capità del vaixell musulmà. Al principi de la obra es presenta com un home dur i que és respectat per part dels altres corsaris però a mida que va transcorrent la obra es va fent més sensible per causa del amor que sent per Blanca. Mostra una actitud agressiva respecteals presoners cristians i especialment per Carles, el pare de Blanca. Al final de la obra mor juntament amb Blanca. El seu pare era musulmà i la seva mare era cristiana. Al principi de la obra es presenta com un home dur i respectat pels altres corsaris però a mida que va transcorrent la obra es va fent més sensible per causa del amor que sent per Blanca.Al final de la obra mor juntament ambBlanca.És corpulent, amb matisos àrabs característics i una barba ben fosca i carregada.

·Blanca: És la protagonista de l'obra juntament amb Saïd. És cristiana i està presonera en el vaixell. És la filla de Carles i es la cosina de Ferran. Quan van ser assaltats per el vaixell musulmà, a ella la portaven cap a un convent per fer-la monja. És una dona sensible i que és molt religiosa, això ho podemobservar quan es posa a plorar per les paraules que diu Saïd i durant tota la obra està pensant de si el que fa és correcte segons la religió cristiana.
La seva família la volien casar amb el seu cosí Ferran, però no la pressionen en cap moment perquè es casi amb ell.
·Ferran: És el cosí de Blanca. La seva família el volien fer casar amb Blanca. Al final de la obra es posa de part de la seva...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS