Moai

Páginas: 3 (645 palabras) Publicado: 27 de septiembre de 2015
Moai



Moais a Ahu Tongariki, restaurats per l'arqueòleg xilè Claudio Cristino durant els anys 1990

Moai a Rano Raraku
Els moai són estàtues esculpides amb cendra volcànica de l'illa de Pasqua, al'oest de Xile. Totes les estàtues són monolítiques, és a dir, esculpides en una sola peça. Els més de 600 moai coneguts estan distribuïts per tota l'illa. La majoria van ser esculpits en roca a lapedrera de Rano Raraku, on queden prop de 400 moai més en diferents fases de construcció. Sembla que la pedrera va ser abandonada de sobte i es van deixar estàtues a mig fer a la roca. Pràcticament,tots els moai acabats que es trobaven a la pedrera van ser posteriorment destruïts pels illencs natius en el període següent a l'aturada en la construcció.
Els primers navegants europeus que, al principidel segle XVIII, van arribar a l'illa de Pasqua no podien creure's el que veien. En aquesta petita àrea de terra, van descobrir centenars d'estàtues enormes sobre la superfície de tota l'illa.Contingut
1 Significat
2 Construcció
3 Vegeu també
4 Referències
Significat
El significat dels moai és encara incert i hi ha moltes teories al seu voltant. La teoria més comuna i acceptada explica queles estàtues van ser esculpides pels habitants polinesis de les illes fa almenys uns 500 anys, entre els segles XII i XVII, com a representacions d'avantpassats difunts (de manera que projectaren elseu raja o poder sobrenatural sobre els seus descendents) o potser personalitats importants que van viure en aquella època, a més a més de símbols d'un estatus familiar.
Havien de situar-se sobre elsahus (plataformes cerimonials), amb els rostres cap a l'interior de l'illa i, després d'encaixar-los uns ulls de corall o roca volcànica roja, es convertien en l'aringa ora ('rostre viu') d'unancestre.
Construcció
Els moai devien ser molt cars de construir: no sols el tallat de cada estàtua hauria necessitat diversos anys d'esforç, sinó que després havien de ser traslladats des de la pedrera...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Los Moai
  • Moái
  • Movimientos D Elos Moai En La Isla De Pascua

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS