Mobiles

Páginas: 7 (1542 palabras) Publicado: 28 de noviembre de 2013
EL VOLEIBOL
És un esport de xarxa molt divertit, en el qual el joc d’equip és imprescindible, no es permet contacte, i aquestes característiques fan que tingui molts seguidors i practicants arreu del món. Un gran nivell de concentració dels jugadors, la precisió de les tècniques i la rapidesa d’algunes jugades, fan que en els partits de voleibol puguem veure accions realment espectaculars. Aquíen podeu veure un exemple:
http://www.youtube.com/watch?v=GluVyF8K_-0


HISTÒRIA:
Per poder competir amb el bàsquet, William G. Morgan, professor d’educació física als Estats Units, va dissenyar un esport d’equip basat en el tennis, sense contacte, divertit i en què podia participar tothom. D’aquesta manera va néixer, l’any 1895, un joc anomenat mintonette, que poc temps després va rebre elnom de voleibol. La seva expansió a Europa va tenir lloc durant la Primera Guerra Mundial, gràcies als soldats de l’exèrcit nord-americà. A l’Estat espanyol, les primeres manifestacions del voleibol les tenim a les platges catalanes cap a 1920. Posteriorment es va estendre per tot l’Estat.
El voleibol es va consolidar amb la seva incorporació als Jocs Olímpics de Tòquio, el 1964 i el voleibolplatja esdevé olímpic a les d’Atlanta, al 1996.
L’objectiu del voleibol és fer que la pilota toqui el terra de la zona de joc de l’equip contrari o que l’altre equip no la pugui tornar.
El camp de voleibol és un rectangle de 18 x 9 metres, amb una xarxa al mig de la pista d’una alçada 2,43m en homes i 2,24 en dones. Cada meitat de camp es divideix en 6 zones imaginàries en què se situen elsjugadors. Cada vegada que canvia la possessió del servei, els jugadors fan una rotació (sentit de les agulles del rellotge) i canvien de lloc (mireu dibuix).


Els partits de voleibol no tenen un temps determinat, guanya l’equip que aconsegueix ser el millor de cinc sets, és a dir, l’equip que guanya tres sets (3-0, 3-1 ó 3-2). L’equip que aconsegueix 25 punts amb un avantatge de 2punts guanya un set. Si no s’obtenen els 2 punts d’avantatge, es continua jugant fins a aconseguir-los. En cas de jugar-se el cinquè set, només es juguen 15 punts amb un avantatge de 2 punts.
L’equip està format per dotze jugadors, sis que inicien el partit i sis que seuen a la banqueta. Els jugadors, en funció de la posició que ocupen al camp, tenen una missió específica:
Defenses:S’encarreguen de rebre el servei o les rematades i de passar la pilota al col·locador. Juguen a les zones 5, 6 i 1.
Col·locadors: la seva missió és fer una bona passada perquè un company pugui efectuar la rematada. Acostumen a jugar a la zona 3.
Rematadors: han de tenir una gran capacitat de salt i força per efectuar unes rematades potents . Acostumen a jugar a les zones 2 i 4.

Tant si un equip estàen possessió del servei com si no, si la pilota toca el terra del camp contrari o l’adversari no la pot torna, s’aconsegueix un punt. Si l’equip havia fet el servei, el continua fent. En cas contrari, el recupera i realitza la rotació. Es considera falta si:
L’equip fa més de tres tocs en una jugada. L’equip té dret a un màxim de tres tocs de pilota per enviar-la al camp contrari. El toc delbloqueig no compta.
No està permès tocar dos cops la pilota, excepte si la primera és el bloqueig.
Està prohibit tocar qualsevol part de la xarxa amb les mans o el cos.
Està prohibit ultrapassar l’espai del camp contrari amb qualsevol part del cos, excepte en la rematada i la consecució del bloqueig on poden passar les mans (sense tocar la xarxa).
Cada vegada que es recupera el servei, l’equip hade fer una rotació, que consisteix en el desplaçament de tots els jugadors a la següent posició, en el sentit de les agulles del rellotge. El jugador que se situa al a posició 1 és el que realitza el servei.

ACCIONS TÈCNIQUES
La tècnica es pot definir com la realització correcta dels gestos propis del voleibol. És molt específica i la precisió és imprescindible per poder dominar el joc....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mobiles
  • Mobiles
  • Mobile
  • Mobile
  • el mobil
  • Mobiles
  • telefonia mobil
  • PROTOCOLO MOBILE

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS