Moda edad romana

Páginas: 4 (870 palabras) Publicado: 4 de noviembre de 2011
Els pentinats dels homes:

Els homes acudien al tonsor, que era com una perruqueria, on tots els homes seguien la mateixa tendencia i es feien les coses més bàsiques com afeitar la barba. Portavenel cabell curt, cosa que no excloïa un luxe considerable. Els elegants s'arrissaven el cabell curt amb pinces escalfades. Les normes socials romanes exigien uns cabells ben cuidats, i la negligènciaen aquest aspecte era tractada sovint amb menyspreu i fins i tot amb insults oberts. Allunyant-se de l'ideal grec dels cabells rossos com l'or, els romans d'alt rang social i polític optaven pelscabells foscos i fins i tot negres. Els cònsols i senadors d'edat avançada s'esforçaven per ocultar el gris dels seus cabells. Plini el Jove, el naturalista del segle I, va escriure sobre la importànciadels tints foscos per al cabell. Un dels predilectes se n'obtenia bullint closques de castanya i porros. Per evitar els primers cabells blancs, s'aconsellava als homes que preparessin una pasta ques'havien d'aplicar a la nit, a base d'herbes i cucs de terra. El remei romà contra la calvície consistia en un ungüent de nabius triturats, amb greix d'ós.

L'home mig romà portava el cabell curt i labarba afaitada, tanmateix, els homes grans, intel•lectuals i filòsofs portaven el cabell i la barba llarga.


tipus de pentinat dones:

Les dones romanes, com les gregues, portaven el cabellllarg i el subjectaven amb cintes i trenes.
Evolucionen els pentinats segons èpoques i classes socials. Les joves, abans de casar-se, es pentinaven de forma senzilla, recollint el cabell en un monyosobre el clatell amb trenes o cua de cavall.
Les dones casades, en principi, portaven un pentinat característic, les sex crineres, sis trenes; pentinat que també duien les vestals, sacerdotesses moltimportants en la vida social i religiosa romana.
Al llarg de l'imperi, els pentinats van ser complicant-se seguint uns models: subjectaven tots els cabells amb cintes sobre el clatell, portaven...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mod Menores De Edad
  • la moda en la edad media
  • arte romanico en la edad media
  • Escultura Romano
  • Imperio romano a la edad media
  • Edad Media romanico
  • El derecho romano en la edad media
  • Modos de adquirir la propiedad del derecho romano

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS