Moda La Copii

Páginas: 3 (659 palabras) Publicado: 30 de junio de 2012
Moda la copii



Moda pentru copii a început abia acum aproximativ 200 de ani. Până atunci copiii purtau modelele mai mici ale colecțiilor pentru bărbați și femei.
Copii nu au avut până decurând o modă a lor, Veșmintele lor erau o copie perfectă a rochiei mamei sau a îmbrăcaminții tatălui cu tot ce înseamna acest lucru. Pentru copii moda nu a fost distractivă, cămași și cravate apretate,jachete,veste, saci . Fetele nu au dus-o mai bine, cu hainele impopoțonate de volane albe și broderi, gulere apretate,crinoline, chausses și binențeles coafuri cu complícate, copii trebuiau să fieîntodeauna îmbrăcați formal. Bune exemple în acest sens sunt picturile lui Velasquez cât și cele ale lui Rubens și Goya unde putem observa că nu doar prinții își emuleaza părinții ci și copiii normali.În țările mai friguroase sugari erau înfășurați cu mainile lipite de corp si aveau o bonetă pe cap. Până la vârsta de 5 sau 6 ani, copii, indiferent de sex utilizau o rochie lunga acoperită deun șorț. Sub aceste haine aveau o camasa si chausses de drap.De pe la 7 Sau 8 ani, au folosit jachete şi pantaloni strans fixate deasupra genunchiului cu butoane. Cu cât ara mai mică vârsta mai scurtierau pantaloni ajungând astfel ca în adolescență să poarte pantaloni lungi. Pe acele timpuri adulții nu purtau deloc pantaloni scurti, abia de prin ani 1950 au început să se folosească și de cătreadulți.

Au existat totuși tentative de a oferi copiilor veșminte mai aprópiate vârstei și necesităților lor.
Conform noilor idei ale lui J.J. Rousseau au fost suprimate balenele pentru copii,balene care aveau funcția de ai ajuta să crească drepți. Tot în această perioadă s-a luat obiceiul de a îmbrăca copii în alb. Pentru băieții s-a inventat un costum a la matelote , compus dintr-ovestă suplă și un pantalón larg cu o centură înnodată.Această ținută nu a durat și pe la începutul secolului al XIX-lea s-a revenit la pantalonii strâmți de drap sau de velur și la o haină scurtă și...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Copiia!
  • copiia
  • Copiia
  • Moda, moda y más moda
  • Moda
  • Moda
  • Moda
  • moda

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS