Moda

Páginas: 2 (485 palabras) Publicado: 4 de abril de 2013
La moda es pot definir com l'ús passatger que regula la manera de vestir-se, de construir, de viure, etc., segons el gust del moment[1] o com a l'ús social que condiciona la indumentària segons unesnormes preestablertes que varien d'acord amb l'època i la civilització.[2] Indica en el seu significat més ampli una elecció o, més ben dit, un mecanisme regulador d'eleccions, realitzades en funciód'uns criteris de gust, diferent a cada cultura.
La moda, o les modes, i mes concretament la moda en els vestits, designa la manera de vestir-se, conforme al gust d'una època en una zona determinada.És un fenomen que implica el col·lectiu a través de la societat, la visió que ella reenvia, els codis que imposa i el gust individual. El concepte de moda depassa la necessitat de vestir. El fenomen dela moda va ser durant molt temps el privilegi de l'aristocràcia, de la cort, i dels rics que en volien imitar les formes; posteriorment es va popularitzar i es va convertir en un fenomen de masses.La moda, en el que afecta el cos, concerneix, per tant, no només la indumentària sinó també els complements, el maquillatge, el perfum i fins i tot les modificacions del cos.
La moda està vinculada adiversos factors, entre ells la producció en sèrie, l'aparició de poblacions més nombroses a les ciutats i de la capacitat de difusió de la premsa. La moda es desenvolupa en associació amb un conjuntde fenòmens creatius, mediàtics, industrials i comercials, per la qual cosa és un element d'una certa complexitat característic de la nostra societat. Pot ser vist com un reflex social i cultural. Defet, amb el desenvolupament de les comunicacions i el transport, gairebé totes les creacions en l'àmbit de peces de vestir estan disponibles per la majoria de la gent, sigui quin sigui el grupsocial.
La difusió de la moda va ser lenta fins que des del segle XVII en endavant hi va haver les primeres publicacions periòdiques. Abans, el comerç, les cartes, els matrimonis, els viatges i fins i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Moda
  • Moda
  • Moda
  • moda
  • Moda
  • moda
  • la moda
  • La moda

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS