Moda

Páginas: 2 (297 palabras) Publicado: 15 de noviembre de 2012
1.1 Definició moda i conceptes bàsics

El terme “moda” procedeix de modus que, en llatí, significa “elecció” i es refereix als costums a la forma de comportar-se i a lamanera de vestir i pentinar-se pròpies de cada etapa de l’ humanitat.

En el cas del vestuari moda significa la forma particular de vestir-se en cada temporada.
Elcicle de la moda és curt i canvia pràcticament dues vegades per any. La persistència de les mateixes característiques específiques durant vàries temporades respon al món detendència. La tendència que evoluciona durant una dècada aproximadament, o més, hi arriba a desenvolupar-se per complet, s’anomena estil.

El fet de que la moda sigui unarealitat canviant, dinàmica i fugaç és natural ja que el canvi és una constant en el món i en la vida. Però a més a més del canvi natural, al canvi propi de la moda ésartificial i el seu ritme és accelerat i capritxós. L'element de "novetat" i el de "canvi" constitueixen l'essència mateixa de la moda.

A l’antiguitat, la moda no existiaperquè els canvis en la vestimenta es produïen molt lentament degut a les formes de producció rudimentàries i a la lentitud dels processos socials. Es tractava únicament decertes costums de vestir molt estables.

Amb els anys, el desenvolupament de la societat va permetre arribar, cap a la segona meitat del segle XV, a cert benestareconòmic. Alguns investigadors consideren que en aquell període es va iniciar la moda com a tal.

Ara bé, el terme com a tal, va aparèixer per primera vegada al segle XVII a lacort francesa.

Per últim, afegir que la moda té repercussions econòmiques, i, per ser un fenomen humà, té una dimensió ètica, qüestions que tractarem més endavant.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Moda
  • Moda
  • Moda
  • moda
  • Moda
  • moda
  • la moda
  • La moda

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS