Model Renzulli tres anells

Páginas: 3 (534 palabras) Publicado: 12 de noviembre de 2013
MODEL TRES ANELLS DE RENZULLI:
Aquest autor ha contribuït de forma molt important en el desenvolupament de la superdotació des d’un punt de vista educatiu.
Distingeix entre:
- School-Housegiftednees o superdotació relacionada amb el rendiment acadèmic: acostuma a mesurar-se a partir de tests de capacitat cognitiva (CI).
- Creative-Productie giftednees o superdotació relacionada amb laproductivitat creativa: emfatitza en l’ús i aplicació de la informació i els processos de pensament en una forma inductiva, integrada i orientada a la resolució de problemes reals.
Els dos tipus sónimportants i estan en constant interacció , per tant, cal tenir-los en compte per a poder posar a la seva disposició programes especials per a la seva atenció dirigits a respectar les diferènciesindividuals. Per tant, cal que es facin les adaptacions o modificacions necessàries:
- Supeditació relacionada amb el rendiment acadèmic: compactació del currículum (Renzulli i Smith, 1978) i altrestècniques d’acceleració.
- Superdotació relacionada amb la productivitat creativa: cal potenciar el rol d’investigador i no un simple consumidor de coneixements.
MODEL TRES ANELLS DE RENZULLI:
Aquestautor ha contribuït de forma molt important en el desenvolupament de la superdotació des d’un punt de vista educatiu.
Distingeix entre:
- School-House giftednees o superdotació relacionada amb elrendiment acadèmic: acostuma a mesurar-se a partir de tests de capacitat cognitiva (CI).
- Creative-Productie giftednees o superdotació relacionada amb la productivitat creativa: emfatitza en l’ús iaplicació de la informació i els processos de pensament en una forma inductiva, integrada i orientada a la resolució de problemes reals.
Els dos tipus són importants i estan en constant interacció , pertant, cal tenir-los en compte per a poder posar a la seva disposició programes especials per a la seva atenció dirigits a respectar les diferències individuals. Per tant, cal que es facin les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • tres modelos de comunicaciòn
  • Tres modelos de enseñanza
  • Tres modelos didácticos
  • Tres modelos de enseñanza
  • Los tres modelos del proceso de conocimiento
  • Los Tres Modelos De Conocimiento
  • tres modelo del cristiano
  • Tres Modelos De Enseñanza

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS