Modelitzar la desintegració radioactiva

Páginas: 4 (885 palabras) Publicado: 8 de diciembre de 2013

Modelitzar la desintegració radioactiva

Objectius

Estudiar els tipus de desintegració alfa, beta i gamma en funció del poder de penetració.
Analitzar el procediment de presa de dades.Inferir la llei de desintegració radioactiva
Presentar un model analògic de daus per explicar el fenomen


Introducció

La radioactivitat es pot associar a tres tipus de radiacions: la alfa,la beta i la gamma. En el primer apartat us proposem estudiar aquests tipus de radiacions.

La desintegració radioactiva és un procés físic que té lloc de manera aleatòria. El model que aquí esproposa es realitza amb daus. L'atzar en el llançament de daus il·lustra el decaïment radioactiu.
En el model s’assumeix que un dau correspon a un àtom d’un isòtop radioactiu i que la probabilitat dedesintegració d’un àtom és d’1/6 en un minut. Es pot simular aquest fet llançant un dau que representa un àtom; si s’obté un “sis”, es diu que l’àtom s’ha desintegrat. Amb 100 o més daus es té una mostra(molt petita) d’un isòtop radioactiu. Cada cop que s’agiten els daus i es llancen s’assumeix que ha passat un minut en la vida de la mostra. En aquest interval de temps alguns nuclis s’handesintegrat, els que corresponen als daus en els que ha sortit un “sis”.





Procediment

Explorar la radioactivitat

1. Obriu la simulació RadiationLab. Aquesta simulació la podeu descarregar dehttp://visualsimulations.co.uk/simulations.php
Aquesta simulació mostra un detector Geiger què és un dispositiu que permet mesurar la radiació. En primer línia apareixen tres caixetes que contenendiferents mostres radioactives que estan totalment aïllades de l’exterior. A la dreta apareixen una sèrie de pantalles fetes de diferents materials.

2. Seleccioneu una de les mostres. Acosta elcomptador Geiger tant com puguis a la mostra. Tot seguit aneu col·locant cadascuna de les pantalles entre el Geiger i la mostra. Tot seguit mesureu la radiació emesa per la mostra.
Repetiu el mateix...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Radioactividad
  • Radioactividad
  • radioactividad
  • radioactividad
  • Radioactividad
  • Radioactividad
  • La Radioactividad
  • RADIOACTIVIDAD

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS