Modelo Canvas

Páginas: 8 (1763 palabras) Publicado: 3 de enero de 2013
Modelo Canvas: NESPRESSO

El model Business Model Canvas es compon de 9 blocs que representen les àrees clau d’una empresa i que hem d’estudiar en el nostre model de negoci.

COMPONENTS:

Segments de clients: els clients són la base del model de negoci, així els hauríem de conèixer perfectament. Preguntar-nos: quins són els nostres segments de clients més importants? Ens dirigim fins elgran públic, el mercat de masses o a un nicho molt concret? Hi ha varis segments de clients interrelacionats?
NESPRESSO: La companyia es dirigeix principalment a dos perfils. Per una banda, a un perfil adquisitiu mitjà – alt i per una altra banda, a un usuari d’empresa/professional. No busca clientes com restaurants ni bars. Dirigit a totes les persones que vulguin gaudir d’un luxe accessible.Intenten convertir el moment del cafè en un moment excepcional. Els clients coneixen aquesta excepcionalitat i reconeixen la qualitat del cafè, així com representen els valors de la companyia a través de la publicitat amb l’actor “George Clooney”, elegància, simpatia, proximitat i estil.

Proposta de valor: Parla del problema que solucionem pels clients i com li donem resposta amb els productes oserveis de la nostra empresa. També parla de la nostra estratègia competitiva, preu? Personalització? Estalvi? Disseny?
NESPRESSO: La proposta de valor és clara. Consisteix en donar el millor cafè que puguis prendre, a casa teva. Basada en la comoditat i la qualitat, ja que es pot preparar un cafè de manera rapida i totalment neta. Com que és un model tancat els preus de les capsules estan fixats,oferint als clients des del cafè Gourmet (més car) al cafè 100% natural (més barat).
Ofereix un model personalitzat, en que les capsules només poden ser utilitzades amb les maquines de cafè de la pròpia companyia, d’aquesta manera els clients quan obtenen una maquina Nespresso queden obligats a seguir comprant les capsules de la companyia (sistema patent tancat).

Canal: Com entregarem la nostraproposta de valor a cada segment de clients? El canal és clau, i inclou tant els canals que utilitzarem per explicar als nostres clients quina és la proposta de valor com per oferir-la (venta i post-venta).
NESPRESSO: per entregar la proposta utilitza diversos canals: telèfon, tendes físiques, postal o internet. l’obtenció de capsules es pot fer directament al club per telèfon o fax i lescapsules són entregades en el termini de 24 hores. La seva web Nespresso.com estableix l’èxit de ventes ja que disposa d’una venta online molt eficaç i segura. A més, també es dóna a disposició dels clients, un manual d’instrucció pel funcionament de la proposta de valor o l’opció de que un especialista de la companyia t’aconselli i et mostri el seu funcionament.
A més, en els últims anys, s’haintroduït que els clients podran comprar capsules a traves d’una aplicació dels dispositius d’Apple i Blackberry, amb entrega a domicili en 48 hores. A més, les demandes es podran recollir en les tendes, amb només dos hores després de encarregar-lo. Per últim, en alguns centres els clients podran fer una compra ràpida sense necessitat de ser atesos a través, d’un sistema de identificació perradiofreqüència.
La proposta d’un negoci de venta 70% a través d’internet 30% a través del canal retail de botigues pròpies i exclusives.

Relació amb els clients: És un dels aspectes més crítics en l’èxit d’un model de negoci, i a la vegada un dels més complexes de tangibilitzar. Quina relació mantindrem amb els clients? Que inspirarà la nostra marca en ells?
NESPRESSO: ofereix un tracta amb els clients deforma personalitzada i assegurant-se de que no li falti ninguna de les varietats de cafè existents, gràcies a la seva excel·lent distribució mundial. Intenten crear una relació emocional amb el client a més d’oferir-li un servei de post-venta molt complet.
Un dels pilars clau, és el Club Nespresso que no és només la de generar una base de dades de consumidors receptius a la marca, sinó...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • modelo canvas
  • modelo canvas
  • modelo canvas
  • Modelo de Canvas
  • Modelo Canvas
  • Modelo De Canvas
  • modelo canvas
  • modelo canvas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS