Modelo de negocio de cadbury

Páginas: 11 (2537 palabras) Publicado: 19 de marzo de 2012
1.1) Es pot definir com la contribució activa i voluntària al millorament social, econòmic i ambiental per part de les empreses, generalment amb l'objectiu de millorar la seva situació competitiva i valorativa i el seu valor afegit. El sistema d'avaluació d'acompliment conjunt de l'organització en aquestes àrees és conegut com el triple resultat.

La responsabilitat social corporativa va mésenllà del compliment de les lleis i les normes, donant per suposat el seu respecte i el seu estricte compliment. En aquest sentit, la legislació laboral i les normatives relacionades amb el medi ambient són el punt de partida amb la responsabilitat ambiental. El compliment d'aquestes normatives bàsiques no es correspon amb la Responsabilitat Social, sinó amb les obligacions que qualsevol empresa hade complir simplement pel fet de realitzar la seva activitat. Seria difícilment comprensible que una empresa legara activitats de RSE si no ha complert o no compleix amb la legislació de referència per a la seva activitat.

És a dir, un conjunt de pràctiques, estratègies i sistemes de gestió empresarials que persegueixen un nou equilibri entre les dimensions econòmica, social i ambiental. Servira la societat amb productes útils i en condicions justes. Els seus propòsits són:
a) Crear riquesa de la manera més eficaç possible,
b) respectar els drets humans amb unes condicions de treball dignes que afavoreixin la seguretat i salut laboral i el desenvolupament humà i professional dels treballadors,
c) Procurar la continuïtat de l'empresa i, si és possible, aconseguir un creixementraonable,
d) Respectar el medi ambient evitant en el possible qualsevol tipus de contaminació minimitzant la generació de residus i racionalitzant l'ús dels recursos naturals i energètics.
e) Complir amb rigor les lleis, reglaments, normes i costums, respectant els legítims contractes i compromisos adquirits.
f) Procurar la distribució equitativa de la riquesa generada

1.2). Encaixa dins elmodel de l'arquitecte, model del directiu d'empresa o business partner. Aquí trobem que la funció de personal es al cabdal de l’organització i està involucrada en l’establiment i fixació d’estratègies corporatives per aconseguir objectius a llarg termini (els de RSE són a llarg termini). Dóna molta més importància a la gestió de personal i és important per els avantatges competitius de l'empresa.Ja que el paper dels departaments de recursos humans, en aquest cas com diu Dave Ulrich (1998), trobem un soci d’alta direcció que és el paper estratègic de la funció (s’encarregaria de gestionar i controlar que els punts de l’RSE es compleixin), l’expert administratiu que asseguraria l’eficiència, qualitat i minimització de costos (punt a i c), l’employee champion que representaria lespreocupacions del treballador i els compromisos (punt e i f) i l’agent de canvi, orientació de les necessitats de l’empresa i que tingui constància de la racionalització dels recursos naturals i energètics (punt c i d).

1.3) L’RSE és un model en què es recullen els fruits a llarg termini. Per tant, en època de crisi, només les empreses amb molt marge o grans empreses podran seguir aquesta estratègia.en el cas de moltes PIMES seu compromís social prové dels valors personals dels propietaris i no de la vinculació a una estratègia prèviament dissenyada.

La manca de recursos influeix molt en la realització o no de pràctiques socialment responsables, ja que sovint una mateixa persona és la que a més de realitzar les seves funcions habituals, ha d'impulsar els temes de Responsabilitat Social.Moltes PIMES no veuen encara els beneficis que suposa el fer una planificació estratègica de les pràctiques de RSE, però, afortunadament, anem avançant. Només cal mirar a algunes empreses que han decidit apostar per la RSE involucrant el seu personal en les accions i aconseguint, d'aquesta manera,
un doble objectiu: agilitzar el procés d'integració de pràctiques socialment responsables i fer que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Modelo Cadbury
  • MODELO CADBURY
  • modelo negocio
  • Modelado De Negocios
  • Modelo De Negocio
  • Modelos De Negocios
  • Modelo De Negocios
  • Modelos De Negocios

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS