Models Atòmics

Páginas: 2 (406 palabras) Publicado: 25 de noviembre de 2012
DALTON
El model atòmic de Dalton va ser el primer model atòmic amb bases científiques. El model va permetre explicar per primera vegada perquè les substàncies químiques reaccionaven en proporcionsestequiomètriques fixes, i per què quan dues substàncies reaccionen per formar dos o més compostos diferents llavors les proporcions d'aquestes relacions són nombres enters.

THOMPSON
El Modelatòmic de Thomson, és el model que proposà a principis del segle XX J. J. Thomson per a descriure l'estructura dels àtoms. Consistia en una esfera de material amb càrrega positiva(+) que en el seuinterior tenia partícules amb càrrega negativa (-) disposades aleatòriament, com en el cas de les llavors d'una síndria, que es podien separar fàcilment. A aquestes partícules les vaanomenar electrons.

BOHR
 Niels Bohr, va establir un nou model atòmic: l'àtom d'hidrogen, un àtom amb un sol electró. D'acord amb aquest model, l'electró de l'àtom d'hidrogen es mou sota la influència de l'atraccióde Coulomb cap al nucli positiu d'acord amb la mecànica clàssica, la qual prediu òrbites circulars o elíptiques amb el centre de forces en un focus, tal com té lloc en el moviment dels planetes alvoltant del Sol.

MODEL ATÒMIC ACTUAL
El model atòmic actual anomenat "model orbital" o "quàntic - ondulatori" es basa en:
La dualitat ona-corpuscle: Louis de Broglie. (1924) postula que l'electrói tota partícula material en moviment tenen un comportament ondulatori.
El principi d'incertesa de Heisenberg (1927) estableix la impossibilitat de determinar simultàniament i amb precisió laposició i el moment lineal d'una partícula en un moment donat. Ja no es podria dir on es trobaria amb exactitud una partícula, com a màxim es podria arribar a precisar el punt on es trobaria amb mésprobabilitat.
La naturalesa ondulatòria de l'electró permet que aquest sigui descrit per una equació d'ones. Schrödinger (1926) va formular una equació (equació d'ones de Schrödinger) que descriu el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Teoria Models Atomics Examen
  • Models Atomics
  • Models atòmics
  • Resum models atòmics
  • Modelso De Calidad
  • Models Django
  • Queiuing Models
  • models conductuals

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS