Modernismo catalan

Páginas: 2 (277 palabras) Publicado: 13 de enero de 2015
Els quatre gats
Els Quatre Gats ("els quatre gats" en llengua castellana) va ser un establiment hostaler (cerveseria, cabaret, restaurant, etc.) inaugurat a Barcelonael 12 de juny de 1897. Durant els sis anys en què es va mantenir actiu, fins a 1903, es va convertir en un dels llocs de referència del modernisme català. Es trobavaubicat al carrer Montsió (o Montesión) als baixos de la Casa Martí, un edifici neogòtic de l'arquitecte Josep Puig i Cadafalch (1896). Els impulsors principals del local vanser els pintors Santiago Rusiñol i Prats, Ramon Casas i Carbó, Joaquim Mir Trinxet i Miquel Utrillo. L'hostaler era Pere Romeu i Borràs, personatge d'una fesomia moltcaracterística que constituïa la imatge viva del local i promotor de l'esport a Barcelona, elogiat per Rubén Darío.
Les festes modernistes
Festes modernistes de Sitges fouel nom donat al conjunt dels cinc actes culturals promoguts per Santiago Rusiñol i celebrats a Sitges del 1892 al 1899.Aquestes festes foren la més importantmanifestació estética modernista, pública i col·lectiva. Convertiren Sitges en la Meca del Modernisme. La premsa d'arreu es feu eco dels esdeveniments que tingueren lloc allà ivisitants il·lustres com Emilia Pardo Bazán o Ruben Dario, s'hi interessaren.
Museu Cau Ferrat
Cau Ferrat és un museu del municipi de Sitges (Garraf). L'edifici va ser lacasa-taller de l'artista i escriptor Santiago Rusiñol, una de les figures destacades del Modernisme a Catalunya i des de 1933 és museu público. Actualment és un dels 3museus de Sitges situats al nucli antic de Sitges, a la Vora de la platja de Sant Sebastià. [1] [2] L'edifici és una obra declarada Bé cultural d'interès nacional.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • modernismo catalán
  • Modernismo catalán
  • Art noveau (modernismo catalan)
  • Modernismo catalán Modernismo catalán
  • Catalán modernismo
  • Modernismo Catalan
  • Modernismo catalan
  • El cartel modernista catalán

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS